x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ceahlăul - ""U"" Craiova 0-2 / Dezastru pentru ""Pinalti""

Ceahlăul - ""U"" Craiova 0-2 / Dezastru pentru ""Pinalti""

de Vicentiu Neagoe    |    Dragos Stoica    |    26 Apr 2007   •   00:00
Ceahlăul - ""U"" Craiova 0-2 / Dezastru pentru ""Pinalti""

Cu un nou antrenor pe bancă şi cu o echipă din care au lipsit Njock şi Wobay, ultimul intrand doar in ultimele două minute, Craiova le-a dat branci nemţenilor spre retrogradare.

Salvare oltenească

Cu un nou antrenor pe bancă şi cu o echipă din care au lipsit Njock şi Wobay, ultimul intrand doar in ultimele două minute, Craiova le-a dat branci nemţenilor spre retrogradare.

Crucială pentru ambele formaţii, partida de ieri-seară, de la Piatra-Neamţ, a fost tranşată de tinerii fotbalişti ai Universităţii Craiova. Cravaşaţi de pe bancă de un Florin Cioroianu, cel care l-a substituit pe Ştefan Stoica in urmă cu numai patru zile, oltenii s-au arătat mai pragmatici şi mai disciplinaţi, reuşind o victorie care aduce linişte in Bănie şi care poate reprezenta nominalizarea definitivă Ceahlăului in postura celei de-a patra formaţii care va lua drumul eşalonului secund.

MAI MATURI. Paradoxal, deşi intre jucătorii trimişi pe gazon de Aurel Şunda se găseau nume precum Iencsi, Costel Ilie, Forminte, Lucian Goian, Nohai şi Purică, adică fotbalişti cu vechi ştate in prima divizie, oltenii s-au arătat mai maturi. Fără să strălucească, dar stăpanind mijlocul terenului graţie unei mai bune circulaţii a balonului, craiovenii au deschis scorul in minutul 12, cand Florin Costea l-a ridiculizat pe Iencsi printr-o preluare de efect, rămanand singur cu Fedorenko, pe care l-a executat cu sange rece. Moldovenii nu s-au trezit din pumni şi au continuat la fel de haotic, rarele momente de apropiere de poarta oaspeţilor fiind rezolvate excelent de Bornescu. Scenariul s-a repetat şi după pauză, pentru ca jucătorii lui Florin Cioroianu să inchidă meciul cu şase minute inainte de final, cand Dina a caştigat un balon după ce l-a talonat pe Nohai, aflat in poziţie de ultim apărător, iar apoi l-a driblat pe goalkeeper-ul nemţenilor. "Speram ca ultimele modificări făcute la echipă să aducă un şoc, iar jucătorii să se elibereze de stres şi să facă un meci mare. Am obţinut o victorie meritată, care are darul de a aduce echipa mai aproape de locul pe care l-ar fi meritat, mai ales că am avut enorm de mult ghinion in partidele anterioare", a declarat la final patronul oltenilor, Adrian Mititelu.

VINE BONDREA?
Infrangerea de ieri contra Craiovei pare să-i fi fost fatală antrenorului Aurel Şunda, care este pe punctul de a fi demis de Gheorghe Ştefan. Dacă această ipoteză se va confirma, atunci Şunda ar fi cel de-al treilea tehnician Indepărtat de la Ceahlăul in acest campionat, după Mihai Stoica şi Ion Moldovan. In locul lui Şunda ar urma să fie adus craioveanul Marian Bondrea, in prezent fără nici angajament. Bondrea a pregătit ultima oară o formaţie din primul eşalon in urmă cu doi ani, cand a incercat imposibilul, evitarea retrogradării Universităţii.

×
Subiecte în articol: sport