x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CEHIA - OLANDA 0-2 / Portocale cu zahar

CEHIA - OLANDA 0-2 / Portocale cu zahar

de Dragos Stoica    |    10 Oct 2005   •   00:00
CEHIA  -  OLANDA 0-2 / Portocale cu zahar

Reprezentativa Olandei a dat o lectie de corectitudine, ajutand indirect la cresterea sanselor Romaniei sa prinda barajul de calificare.

Creditata inca din momentul tragerii la sorti cu prima sansa la calificarea la Cupa Mondiala de anul viitor, reprezentativa Olandei poate sa-si caute deja biletele de avion pentru Germania.

NOROC. Victoria cu 2-0 reusita sambata seara la Praga ii va duce pe elevii lui Marco van Basten la turneul final din postura de ocupanti ai primei pozitii in grupa din care facem si noi parte. Totusi, cele trei puncte n-au venit atat de facil catre "Portocala mecanica", ce a fost incurajata pe viu de 10.000 de suporteri proprii. Olandezii au avut prima oara noroc in minutul 30, cand Rosicky a ratat o lovitura de la 11 metri, usor acordata de arbitrul francez Alain Sars. La numai cateva zeci de secunde, Van der Vaart a deschis scorul, pentru ca, in minutul 38, Opdam sa stabileasca rezultatul final, intre timp gazdelor anulandu-li-se si un gol, pe motiv de ofsaid. Romania este marea beneficiara a deznodamantului partidei disputate la Praga, avand in vedere ca cehii sunt acum obligati sa invinga miercuri Finlanda, in deplasare, pentru a se califica.

Selectionerul Olandei, Marco van Basten, a considerat ca penalty-ul aparat de Edwin van der Sar a fost decisiv: "A fost momentul-cheie al partidei. La pauza eram perfect constient de faptul ca cehii ne-au invins la Euro 2004 cu 3-2 dupa ce au fost condusi la pauza cu 2-0, dar nu le-am spus asta jucatorilor, pentru ca nu voiam sa fie nervosi".

CONCENTRARE. De partea cealalta, antrenorul cehilor, Karel Bruckner, s-a aratat increzator in sanse ramase pentru calificare. "Olandezii au fost mai buni decat noi. Nu am stiut sa gestionam situatiile critice. Acum trebuie sa ne concentram asupra partidei de miercuri si sa castigam in Finlanda", a afirmat Bruckner.

LA VICTORIE
Dincolo de faptul ca moralul elevilor sai este extrem de zdruncinat in urma infrangerii de sambata, selectionerul Cehiei, Karel Bruckner, se confrunta si cu o alta problema. Dupa absenta lui Koller, care a suferit o ruptura de ligamente si nu va putea juca cel putin sase luni, din garnitura pe care cehii o vor alinia miercuri la Helsinki va lipsi si fundasul Tomas Ujfalusi, suspendat pentru cumul de cartonase. Presa ceha de ieri isi exprima ingrijorarea fata de faptul ca elevii lui Karel Bruckner sunt acum obligati sa joace la victorie in Finlanda. "Dupa agonia Cehiei de la Praga si victoria din Finlanda, Romania spera", a scris cotidianul ceh Dnes. De remarcat ca in ultimele doua partide, cu Romania si cu Olanda, Cehia nu a marcat nici un gol. "Romania, in camera de asteptare", a comentat agentia olandeza Orange. Partida Finlanda - Cehia se joaca miercuri, de la ora 20:30, si va fi condusa de o brigada spaniola, cu Manuel Enrique Mejuto González la centru.
×
Subiecte în articol: sport