x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cer prime la meciuri

Cer prime la meciuri

14 Oct 2004   •   00:00

Infrangerea de la Praga nu este singura problema cu care se confrunta conducerea FRF. Jucatorii reprezentativi ai echipei nationale au ridicat problema acordarii unor prime de meci cu prilejul deplasarii din capitala Cehiei.

MIHAI IGIROSANU

PRETENTII. Mircea Sandu ii explica lui Iordanescu cam cum sta treaba cu banii jucatorilor de la echipa nationala
Problemele aparute recent la echipa nationala de tineret, cu dinamovistul Lucian Goian, dar si unele discutii cu cativa jucatori reprezentativi ai "tricolorilor", l-au determinat pe presedintele FRF, Mircea Sandu sa se gandeasca la modificarea sistemului de premiere.

SOLICITARE. "Mai concret, jucatorii doresc asigurarea unor prime de victorie si crearea unui sistem mai avantajos de diurna si decontare a biletelor de avion", a precizat unul dintre angajatii Federatiei. Se pare ca "tricolorii" sunt nemultumiti si de sprijinul foarte slab pe care il primesc dinspre Casa Fotbalului in relatia cu cluburile unde activeaza in preajma actiunilor echipei nationale.

OBIECTIV. Conform actualului Regulament de Ordine Interioara, jucatorii echipei nationale (in functie de numarul meciurilor in care au evoluat) vor fi recompensati cu aproximativ 25.000 de dolari in cazul atingerii obiectivului, calificarea la CM 2006. Amanate din diferite motive, discutiile intre jucatori si conducerea FRF urmeaza sa aiba loc la proxima reunire a "tricolorilor", care va avea loc in luna noiembrie, cu ocazia meciului din Armenia.

IRITARE. Surse "federale" sustin ca ultimele probleme de natura financiara l-au determinat pe Mircea Sandu sa se manifeste foarte nervos cu prilejul sedintei Comitetului Executiv al FRF, care a avut loc marti. Suspendarea dinamovistului Goian, pe motiv ca ar fi intrebat de prime, pare a fi doar o consecinta a starii tensionate a presedintelui Federatiei, deranjat de atitudinea unor fotbalisti.

Scrisoare la Chelsea

Asa cum a promis imediat dupa ce Adrian Mutu a fost amenintat cu amenda de catre antrenorul lui Chelsea, Jose Mourinho, presedintele FRF, Mircea Sandu a expediat o scrisoare pe adresa gruparii londoneze.

REGULAMENTAR. In respectivul document, Federatia aminteste de regulamentele FIFA si UEFA, care informeaza ca indisponibilitatea unui jucator nu poate fi oficializata decat de medicul echipei nationale. Astfel, conducerea FRF solicita clubului Chelsea sa nu-l amendeze pe capitanul "tricolorilor", care nu a facut decat sa se prezinte regulamentar in cantonamentul Nationalei.

BECALI. Impresarul Victor Becali a declarat ieri ca Mutu ar vrea sa plece. "Probabil ca nu se va putea face un transfer imediat, pentru ca Mutu mai are trei ani si jumatate de contract cu Chelsea. Cu Mourinho am discutat saptamana trecuta si era foarte suparat pentru faptul ca Mutu l-a facut mincinos, ceea ce nu este adevarat. Mutu ar vrea sa plece, dar deocamdata nu se poate. Vom vedea in iarna ce se va intampla", a spus Becali.

VARIANTA. In cazul in care, internationalul roman va fi amendat, Mircea Sandu este decis ca FRF sa suporte o mare parte din pierderea financiara a jucatorului. Multi dintre "tricolori" au declarat la plecare spre Praga ca sunt dispusi sa puna mana de la mana pentru a-l ajuta pe Adrina Mutu.

TINERET

Contracandidatele echipei nationale de tineret pentru calificarea la Euro 2006, Olanda si Cehia, au obtinut marti si ieri victorii lejere. Olandezii au castigat cu 4-1, pe teren propriu, partida cu Finlanda, in vreme ce selectionata Under 21 a Cehiei s-a impus ieri, la Erevan, cu 4-1 in fata Armeniei. In urma acestor rezultate, Romania a cazut de pe prima pozitie pe a treia, lider devenind cehii, cu 7 puncte (golaveraj 8-1), urmati de olandezi, cu acelasi numar de puncte, dar golaveraj mai slab. Pe 16 noiembrie va avea loc meciul Armenia - Romania, iar o zi mai tarziu se va desfasura intalnirea dintre Macedonia si Cehia.

SURPRIZA

In primul dintre cele trei meciuri care au avut loc ieri in grupa Romaniei de calificare la CM 2006, Andorra a furnizat o mare surpriza, invingand Macedonia cu 1-0. Elevii lui Dragan Kanatlarovski au ramas cu patru puncte si au iesit, practic, din lupta pentru calificare. Golul marcat de Bernaus (’60) a parafat prima victorie din istorie obtinuta de nationala micutului stat. Romania a invins in Andorra cu 5-1. Intr-un alt joc disputat devreme, in grupa 2 Albania a invins in Kazahstan, cu 1-0, printr-o reusita a lui Alban Bushi.
×
Subiecte în articol: sport