x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CHELSEA – CFR CLUJ 2-1/Onorabil şi atât

CHELSEA – CFR CLUJ 2-1/Onorabil şi atât

de Mihai Igirosanu    |    10 Dec 2008   •   00:00
CHELSEA – CFR CLUJ 2-1/Onorabil şi atât

Campioana României nu s-a făcut de râs la ultimul meci din grupele Ligii Campionilor, rămânând cu impresia golului superb marcat de Yssouf Kone, dar a terminat ultima A, nereuşind să mai producă nimic după startul fulminant.



Fără să mai aibă nimic de pierdut, CFR Cluj a jucat curajos pe Stamford Bridge, în faţa unui adversar crispat, dirijat de pe margine de un antrenor uşor depăşit, Felipe Scolari, aflat cu sabia deasupra capului. În cele din urmă, londonezii au fost salvaţi de doi ivorieni de super-clasă. Salomon Kalou şi Didier Drogba au pedepsit cu sânge rece rigiditatea defensivei CFR-ului, însă golul serii a fost opera lui Yssof Kone, care a fructificat printr-o senzaţională lovitură de cap o centrare perfectă a lui Panin. Eugen Trică a disputat ultimul meci în tricoul echipei clujene. Din păcate, noua sa echipă, Anorthosis Famugusta, a pierdut la Atena, 0-1 cu Panathinaikos, nereuşind nici măcar să prindă locul 3, astfel că Trică a jucat aseară şi ultimul meci din acest sezon în competiţiile europene.

REGRETELE LUI TROMBETTA
Imediat după meci, aflat mai mult ca sigur pentru ultima dată pe banca ardelenilor, antrenorul Maurizio Trombetta a declarat: "Din păcate, cele două partide cu Bordeaux au fost decisive. Dacă reuşeam măcar un rezultat de egalitate cu francezii rămâneam în Europa. Rămânem cu o experienţă foarte bună, care sigur va fi utilă în viitor. Nu am avut maturitatea necesară pentru a menţine rezultatul şi am primit un gol nepermis, pe contraatac. Eugen Trică a greşit la faza golului doi, a pierdut mingea uşor la mijlocul terenului, însă a făcut un joc bun, a contribuit la reuşita lui Kone şi a realizat un bun meci de adio". Autorul centrării pentru golul lui Yssouf Kone, fundaşul Cristian Panin a spus: "Am avut un meci decisiv cu Roma, etapa trecută, iar la 1-0 am ratat două ocazii mari şi am fi ajuns să jucăm cu Chelsea un meci la fel de decisiv. Suntem alături de Steaua pentru meciul cu Fiorentina, suntem români şi le dorim să se califice în Cupa UEFA".

Au marcat: S. Kalou (’40), Drogba (’71)/ Y. Kone (’55)
Stadion: "Stamford Bridge" (Londra)
Spectatori: 40.000
Arbitri: Peter Frojdfeldt –
Henrik Andren, Magnus Sjoblom
(toţi din Suedia)

ECHIPELE
Chelsea: Cech – Bosingwa, Alex, Terry, A. Cole – J. Cole (’73 Belletti), Ballack, Obi Mikel (’Bridge), Deco, S. Kalou (’63 Drogba) – Anelka. Antrenor: Felipe Scolari
CFR: Nuno Claro – Panin, Alcantara, Cadu, Pereira – Dubarbier (’61 E. Kone), Dani, Trică (’72 Peralta), G. Mureşan, Culio – Y. Kone. Antrenor: Maurizio Trombetta.


Unicul obiectiv: titlul

Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, a vorbit în termeni laudativi despre echipa sa după meciul de la Londra şi a anunţat că poziţia antrenorului Trombetta va fi discutată zilele viitoare. Oficialul din Gruia a spus că obiectivul este acum câştigarea campionatului: "Pentru o primă participare ne-am comportat onorabil, nu ne-am făcut de râs. Obiectivul nostru este acum câştigarea campionatului, pentru a ajunge din nou în Ligă. Îmi pare rău că nu ne-am mobilizat cum trebuie până acum în campionat, dar asta se va schimba, vom îmbunătăţi lotul şi va fi altfel în retur. Miercuri vom analiza situaţia lui Trombetta. Au fost unele meciuri din campionat unde ne-a dezamăgit, dar asta se poate îndrepta."


"Ar trebui să fim mândri că nu am încasat mai multe goluri pe stadionul lui Chelsea. Suntem mulţumiţi pentru primul an în Liga Campionilor."

Tony

×
Subiecte în articol: sport