x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chelsea confirmă: Deco este al nostru!

Chelsea confirmă: Deco este al nostru!

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Iul 2008   •   00:00
Chelsea confirmă: Deco este al nostru!

13:02 • Chelsea Londra a anunţat marţi dimineaţă că l-a transferat pe internaţionalul portughez Deco. Clubul londonez a plătit Barcelonei suma de 8 milioane de lire sterline, acesta devenind prima achiziţie a clubului patronat de Roman Abramovich de cînd Luiz Felipe Scolari a fost numit managerul echipei.

Chelsea Londra a anunţat marţi dimineaţă că l-a transferat pe internaţionalul portughez Deco. Clubul londonez a plătit Barcelonei suma de 8 milioane de lire sterline, acesta devenind prima achiziţie a clubului patronat de Roman Abramovich de cînd Luiz Felipe Scolari a fost numit managerul echipei.

PRIMA REUŞITĂ. "Chelsea este încîntată să anunţe aducerea lui Deco de la Barcelona", se arată într-un comunicat postat, pe site-ul clubului. Şi managerul Scolari este fericit pentru mutarea lui Deco pe Stamford Bridge. "Sînt convins că am făcut alegerea oportună la timpul potrivit. Este bine pentru mine că mă aflu aici şi în primul rînd sunt foarte bucuros că sînt aici. Sînt sigur că am venit la momentul potrivit să fac lucruri mari şi să pot ajuta pe Chelsea să revină la cum a fost şi să fie din nou prima, nu numai în Anglia dar să cîştige şi Liga Campionilor, care a fost visul lor de mult timp. Premier League este un campionat mare şi devine din ce în ce mai bun şi poţi vedea asta din finala Ligii Campionilor, care a avut două echipe din Anglia", susţine fostul jucător al Barcelonei. Deco crede că se va adapta destul de repede la fotbalul din Anglia: "Este bine că avem atîţia jucători buni la Chelsea şi este benefic să fie competiţie care e sănătoasă pentru toată lumea şi face echipa mai bună. Să ai jucători buni pe fiecare post creşte puterea echipei. Ştiu că este o nouă provocare, dar o aştept cu nerăbdare. Ştiu că am nevoie de puţin timp să mă adaptez, dar sunt sigur că o voi face bine şi destul de repede pentru a face tot ce pot pentru echipa mea".Brazilianul naturalizat a mai fost dorit de formaţia engleză şi în perioada în care echipa era pregătită de Jose Mourinho, care l-a avut elev pe Deco şi la Porto, acolo unde cei doi au cucerit Liga Campionilor şi Cupa UEFA. Mijlocaşul lusitan a evoluat în ultimele patru sezoane la Barcelona, echipă cu care a cîştigat de două titluri în Spania şi Liga Campionilor în 2006. În ultimul sezon, acesta a fost mai mult accidentat şi nu a jucat constant în formula de start a catalanilor.

×
Subiecte în articol: sport deco