x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chelsea - Invinsul Mourinho

Chelsea - Invinsul Mourinho

18 Oct 2004   •   00:00

Conflictul dintre Jose Mourinho si cativa jucatori de la Cheslea, in frunte cu Adrian Mutu, are repercusiuni asupra echipei.

Disperare. "Dusmanul" lui Mutu, Mourinho a pierdut in fata lui Man City
"Albastrii" au pierdut sambata primul meci in actuala editie de campionat, 0-1 pe terenul lui Manchester City. Unicul gol al meciului a fost marcat de Nicolas Anelka, in minutul 11, din lovitura de la 11 metri.

CONSECVENT. Desi avea probleme de efectiv, tehnicianul portughez nu a pus nici acum baza pe jucatorii "razvratiti". Cu exceptia lui Geremi, care a intrat in ultimele 12 minute in locul lui Ricardo Carvalho, ceilalti protestatari nu au prins nici o secunda in meciul cu Manchester City. Scott Parker si Cudicini au ramas pe banca, iar Glen Johnson, Robert Huth si, fireste, Adi Mutu nu au fost convocati. In ceea ce-l priveste pe atacantul roman, Mourinho avertizase inca de vineri seara: "Ziua in care Mutu va mai juca la Chelsea este destul de departe. Pentru moment, el nici macar nu se poate antrena. Membrii staff-ului tehnic trebuie sa lucreze individual cu el, pentru ca jucatorul sa-si imbunatateasca anumite calitati, dar din cauza problemelor medicale pe care le are, nu poate urma aceste programe".

CINE MINTE? De asemenea, Mourinho a precizat ca a avut o reuniune cu conducerea gruparii londoneze in care a discutat despre situatia atacantului roman. In plus, antrenorul portughez i-a intors "complimentele" lui Mutu, facandu-l pe roman mincinos. "Nu e adevarat ca nu l-am lasat sa se duca la nationala, pentru ca nici eu si nici un membru din conducerea clubului nu puteam face asa ceva. Si Didier Drogba este accidentat. Antrenorul nationalei ivoriene mi-a spus: "Nu-i nevoie sa-l trimiteti aici. Stim ca este accidentat. Ce rost are sa piarda doua zile in avion?"". Presa engleza a scris sambata ca lui Mutu nu prea ii mai pasa nici de echipa, nici de Mourinho, el plecand in vacanta in Italia fara permisiunea clubului.

PISTA JUVENTUS

Pentru Mutu, varianta Juventus pare din ce in ce mai plauzibila, mai ales dupa ce "bianconerii" au aflat ca din cauza regulamentelor FIFA nu-i pot transfera din iarna nici pe Morientes, nici pe Owen, doi dintre jucatorii pe care i-ar fi dorit pentru a suplini absenta lui Trezeguet. Antrenorul Fabio Capello nu crede ca echipa sa ar avea neaparat nevoie de inca un varf, dar nici nu exclude venirea unui nou jucator. "Cu Del Piero, Ibrahimovici, Zalayeta si Kapo apti de joc nu avem nevoie de altcineva in iarna. De obicei, fotbalistii cei mai buni nu pleaca de la echipele lor. Dar daca va exista totusi vreun jucator important care sa vrea sa schimbe echipa, atunci...", a spus Fabio Capello dupa meciul castigat cu 2-1 in fata Messinei.

×
Subiecte în articol: sport