x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Chelsea vrea sa-l ruineze pe Mutu

Chelsea vrea sa-l ruineze pe Mutu

24 Mar 2005   •   00:00

Desi au trecut aproape cinci luni de cand Adrian Mutu a fost dat afara de Chelsea, romanul n-a scapat nici acum de fosta sa echipa.



  • de DELIA GOMOESCU

  • PEDEAPSA. Mutu ar putea fi nevoit sa plateasca mult mai mult pentru greseala de anul trecut
    Oficialii gruparii londoneze au inregistrat oficial miercuri plangerea impotriva "Briliantului", caruia ii solicita compensatii in valoare de 8 milioane de lire sterline, jumatate din suma platita Parmei in 2003.

    AUDIERI. Potrivit BBC, Comisia de Apel a FA i-a audiat pe antrenorul Jose Mourinho, pe directorul executiv Peter Kenyon, pe Mutu si pe un reprezentant al lui Juventus. La sedinta au fost prezenti si un fost oficial al Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti (PFA), Brendon Batson, precum si Peter Kay, seful clinicii de reabilitare Sporting Chance. Chelsea considera ca este indreptatita sa solicite compensatii pentru ca - sustin londonezii - Mutu este singurul vinovat pentru faptul ca i s-a reziliat contractul.

    SITUATIE. Pe alta parte, in Marea Britanie nu a mai existat un asemenea caz, iar PFA apreciaza ca s-ar crea un precedent periculos daca actiunea clubului englez va avea succes. Daca nu se va ajunge la nici o concluzie, cazul urmeaza sa fie incredintat FIFA. Potrivit regulamentului forului mondial "jucatorul trebuie sa plateasca o indemnizatie clubului sau daca in primii trei ani de contract incalca termenii acordului fara un motiv intemeiat". Ceea ce ar putea fi folosit impotriva londonezilor este insa tocmai faptul ca ei au fost cei care au solicitat controlul antidoping in urma caruia a fost depistat pozitiv Mutu.

    ×
    Subiecte în articol: sport