x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CHINA / Carnea de cîine iese din meniurile de la Olimpiadă. Cea de măgar rămîne

CHINA / Carnea de cîine iese din meniurile de la Olimpiadă. Cea de măgar rămîne

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Iul 2008   •   00:00
CHINA / Carnea de cîine iese din meniurile de la Olimpiadă. Cea de măgar rămîne

10:45 • Autorităţile chineze au cerut hotelurilor şi restaurantelor din Beijing să scoată din meniu preparatele din carne de cîine, pe perioada Jocurilor Olimpice din luna august. Dispoziţiile autorităţilor nu se referă şi pentru carnea de măgar.

Autorităţile chineze au cerut hotelurilor şi restaurantelor din Beijing să scoată din meniu preparatele din carne de cîine, pe perioada Jocurilor Olimpice din luna august. Dispoziţiile autorităţilor nu se referă şi pentru carnea de măgar.

TEAMA DE OFENSĂ. Carnea de cîine este consumată în special de comunitatea coreeană din capitala chineză, dar şi în restaurantele din provinciile din Yunnan şi Guizhou. O directivă a Oficiului pentru siguranţă alimentară de la Beijing emisă luna trecută cere hotelurilor care au contracte cu organizatorii Jocurilor Olimpice să elimine din meniu preparatele pe bază de carne de cîine. În plus, orice produs de provenienţă canină folosit în alimentaţia tradiţională trebuie etichetat clar ca atare. De teamă că preparatele culinare pe bază de carne de cîine i-ar putea ofensa pe occidentali şi determina nemulţumirea grupurilor pentru protecţia animalelor, Beijingul a cerut şi restaurantelor care se aşteaptă să fie frecventate de turişti şi sportivi în timpul Jocurilor Olimpice să renunţe la carnea de cîine "din respect pentru obiceiurile alimentare ale oaspeţilor din diverse ţări". Directiva nu făcea însă nicio referire la numeroasele restaurante din Beijing care servesc preparate din carne de măgar. În timpul Jocurilor Olimpice de la Seul din 1988, criticile occidentale au determinat sud-coreenii, mari amatori de carne de cîine, să renunţe la aceasta pentru o perioadă.

×
Subiecte în articol: sport cîine