x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cine il mai intelege?

Cine il mai intelege?

14 Oct 2004   •   00:00

Desi jurase ca se va duce la Mourinho cu scuzele-n brate, Mutu a reusit sa-l enerveze si mai tare pe portughez. Potrivit presei engleze, romanul a lipsit nemotivat de la antrenamentul de marti.

DELIA GOMOESCU

Adrian Mutu s-a intors luni seara la Londra cu gandul sa-i ceara scuze antrenorului Jose Mourinho pentru declaratiile din ultima perioada. Dar, potrivit presei engleze, atacantul roman l-a maniat si mai mult pe portughez. Cotidianul Evening Standard scrie ca "Briliantul" a lipsit de la sedinta de pregatire de marti fara sa ofere nici o explicatie conducerii clubului londonez.

COMPORTAMENT. "Mutu promisese ca ii va cere iertare lui Mourinho, dar a reusit doar sa-l nemultumeasca din nou pe tehnicianul lusitan dupa ce a lipsit nemotivat de la antrenament. Romanul nu a luat legatura cu responsabilii lui Chelsea, iar clubul nu stie cum sa-i explice comportamentul", scrie Evening Standard. In prealabil, Mutu le spusese ziaristilor britanici ca regreta cele intamplate: "Nu a fost intentia mea sa-l jignesc pe antrenor. Imi cer scuze pentru neplacerile cauzate clubului si conducerii tehnice, dar tot ceea ce imi doresc este sa joc. Ma simt pregatit din punct de vedere fizic si vreau sa contribui la succesele echipei. Poate ca uneori ma fac vinovat ca vreau sa joc prea mult, dar cel care ia deciziile este antrenorul si accept acest lucru. Imi doresc sa joc fotbal si niciodata nu mi-as ataca antrenorul. Vreau doar sa-i arat ce pot face pe teren", a spus romanul.

SANCTIUNE. Pentru ca l-a sfidat pe Mourinho jucand 90 de minute in meciul cu Cehia, Mutu va fi amendat cu 120.000 de lire sterline, suma confirmata si de impresarul Ioan Becali. Evening Standard scrie insa ca sanctiunea este destul de blanda. "Jucatorul este constient de reactia conducerii fata de actiunile sale si accepta faptul ca amenda de 120.000 de lire sterline este cea mai mica sanctiune la care trebuie sa se astepte", noteaza cotidianul englez.

VARIANTE

Ioan Becali, ar fi trebuit sa se deplaseze marti la Londra pentru a clarifica situatia atacantului roman. Pentru ca a avut unele probleme, Becali a ramas in tara, misiunea de a rezolva necazurile lui Mutu revenindu-i lui Gica Popescu, el urmand sa plece in Anglia ieri. Faptul ca romanul va fi cedat in perioada de mercato din ianuarie este aproape cert. Daca plecarea la Atletico la schimb cu Torres este dificila pentru ca spaniolii nu vor sa renunte la vedeta lor, ramane totusi in picioare varianta Juventus. Pentru ca Trezeguet va sta trei-patru luni, italienii sunt obligati sa achizitioneze un atacant. In afara lui Mutu, pe lista torinezilor se mai afla insa Vieri si Morientes.

IRONIE

Conflictul dintre Mutu si Mourinho pica intr-un moment dificil pentru ambele parti. In conditiile in care Drogba si Kezman sunt accidentati, tehnicianul portughez se poate baza in atac doar pe islandezul Gudjohnsen. Mutu ar fi trebuit sa beneficieze in sfarsit de sansa de a arata ce poate in meciul de sambata cu Manchester City. Dar probabil ca acest lucru nu se va intampla decat daca Mourinho renunta la demnitatea sa. Se pare ca romanul nu era in relatii foarte bune nici cu fostul sau antrenor, Claudio Ranieri. Italianul a scris in cartea sa "Proud Man Walking" ca Mutu "este un jucator talentat, dar pentru a castiga trebuie sa fie totul in regula intre urechi".

×
Subiecte în articol: sport mutu