x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Clau-gol" depinde doar de Cristi Borcea

"Clau-gol" depinde doar de Cristi Borcea

24 Feb 2005   •   00:00

Dupa ce l-a rascumparat cu 750.000 de dolari de la Genoa 1893, cu doua sezoane in urma, directorul executiv al dinamovistilor este singurul oficial al clubului care poate decide in cazul unui transfer.

DANIEL STAN

OFERTE. Claudiu Niculescu va ramane aproape sigur la Dinamo, chiar daca a avut oferte
Golgeterul "cainilor" in turneul din Antalya, Claudiu Niculescu, a avut mai multe oferte in aceasta perioada, cele mai tentante fiind din China, de la Shandong Luneng si de la campioana Shenzen Jianlibao, dar si din Coreea de Sud, de la echipele FC Seul si Incheon. Daca initial s-a oferit un million de dolari pentru un transfer definitiv, ulterior suma a scazut la jumatate, pentru un imprumut pe un an. Nu s-a ajuns insa la nici un acord.

RASCUMPARAT. Desi impresarul Dumitru Tudor a luat legatura cu oficialii celor doua grupari din China, care au vizionat mai multe casete cu internationalul dinamovist, o eventuala tranzactie depinde doar de directorul executiv, Cristi Borcea. Acesta se poate spune ca este proprietarul atacantului, dupa ce l-a rascumparat cu doua sezoane in urma, contra sumei de 750.000 de dolari, de la Genoa 1893. "Da, este adevarat. Am spus si la vremea respectiva, eu am platit transferul lui Claudiu. Daca va avea o oferta concreta, nu ne putem opune. Eu as vrea sa ramana la Dinamo pentru a ne indeplini obiectivele propuse", a declarat Borcea.

VARIANTE. Oficial, oferta pentru "Claugol" este de 500.000 de dolari, pentru un imprumut pe un an, varianta pe care Dinamo o mai cantareste. De asemenea, s-a discutat si despre un transfer definitiv, in schimbul sumei de un milion de dolari, insa chinezii, la randul lor, au cerut timp de gandire. Desi sansele ca Niculescu sa mai plece in acest moment sunt minime, daca totusi va ajunge la Shandong Luneng, ar redeveni coleg cu Danciulescu. "Nu cred ca mai plec. Raman la Dinamo. M-am saturat de atatea «transferuri». Daca va fi sa fie ceva, bine, daca nu, o sa astept", a declarat atacantul, care in turneul din Antalya a inscris sapte goluri si a fost cel mai bun fotbalist al "cainilor".

ACASA
Dupa trei saptamani de cantonament in Antalya, lotul dinamovist a revenit in tara aseara, antrenorul Ioan Andone dandu-le liber elevilor sai pana maine dupa-amiaza. Tehnicianul campionilor s-a declarat multumit, singura problema fiind compartimentul defensiv: "Prin venirea lui Tamas sper sa nu mai fie probleme. Am primit destule goluri si acest lucru ma nelinisteste". In Turcia, Dinamo a sustinut sapte partide de verificare, reusind cinci victorii si doua rezultate de egalitate: 2-0 cu Incheon (Coreea de Sud), 3-2 cu Levski Sofia (Bulgaria), 1-1 cu Cernomoret Odesa (Ucraina), 2-0 cu MKS Zilina (Slovacia), 2-1 cu Zeleznik (Serbia-Muntenegru), 4-4 cu Legia Varsovia (Polonia) si 4-0 cu Bate Borisov (Belarus).

GRIGORIE
Unul dintre remarcatii conducerii tehnice in aceasta perioada de pregatire, Stefan Grigorie, ar putea parasi gruparea din Stefan cel Mare. Desi conducerea neaga existenta vreunei oferte si spune ca Grigorie nu este de vanzare, surse din club sustin ca exista oferte de la doua grupari din Rusia, care ar oferi 500.000 de dolari pentru un transfer definitiv. Suma nu a fost acceptata insa de proprietarul jucatorului, Gigi Netoiu. Altfel, chiar daca nu a efectuat deplasarea in Turcia, Liviu Ciobotariu va face parte din lot pentru retur. In schimb, Angelo Alistar va fi trimis la echipa secunda.

×
Subiecte în articol: sport