x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Contează doar cele trei puncte!"

"Contează doar cele trei puncte!"

de Mihai Igirosanu    |    07 Oct 2007   •   00:00
"Contează doar cele trei puncte!"
Sursa foto: MARIN RAICA/

Imediat după anunţarea lotului pentru meciul de la Constanţa, programat sămbătă, de la ora 20:15, in preliminariile CE 2008, selecţionerul Olandei, Marco Van Basten, a vorbit despre obiectivul imediat al "portocalei mecanice".

ROMĂNIA - OLANDA - Van Basten are planuri mari pentru Constanţa


Imediat după anunţarea lotului pentru meciul de la Constanţa, programat sămbătă, de la ora 20:15, in preliminariile CE 2008, selecţionerul Olandei, Marco Van Basten, a vorbit despre obiectivul imediat al "portocalei mecanice".

Â

Deşi este criticat de presa olandeză, fostul mare atacant s-a arătat extrem de increzător intr-o victorie in faţa tricolorilor, dar şi in privinţa faptului că echipa sa va termina pe primul loc in grupa G. Şi asta cu toate că, la Constanţa, Olanda se va prezenta fără vedetele Van Persie, Melchiot şi Sneijder.

Â

OBIECTIV. "Cu Romănia este important să facem un meci bun. In ciuda criticilor de după meciurile cu Bulgaria şi Albania, am obţinut şase puncte. Intotdeauna e greu impotriva unor astfel de echipe. Le mulţumesc jucătorilor pentru dăruire şi disciplină. Sunt mulţumit de felul in care decurg lucrurile. Vrem să căştigăm şi in Romănia, bineinţeles, dacă se poate, in urma unui joc bun, dar in fotbalul de astăzi contează doar cele trei puncte. Nu contează scorul, vrem doar să căştigăm. Dacă vrei să ajungi la un turneu final, trebuie să căştigi meciurile de o manieră satisfăcătoare", a declarat Van Basten. Selecţionerul Olandei a mai afirmat că portarul Edwin van der Sar a avut o accidentare asemănătoare şi la meciul amical cu Elveţia. "L-am oprit in lot. Edwin mi-a spus că deja se simte bine, luni va efectua un examen medical şi, dacă va fi apt, va juca. Eu sunt optimist, am speranţe că va juca. Dar să aşteptăm, răspunsul final il va da el". Van Basten a vorbit şi despre nemulţumirile mijlocaşului de la AC Milan, Clarence Seedorf, la adresa sa: "Cănd i se dă o şansă, trebuie să profite de ea. Şi se pare că se va ivi repede, din moment ce Sneijder este suspendat pentru meciul de la Constanţa". Van Basten l-a chemat la lot, după aproape 16 luni, pe Hedwiges Maduro, el jucănd ultima oară cu Argentina la CM 2006. Revine totodată şi aripa stăngă a Realului, Arjen Robben, ultima sa selecţie fiind consemnată in luna martie. Atacantul Jan Vennegoor or Hesselink, de la Celtic, nu a fost păstrat in lotul final din cauza unei accidentări la genunchi. Alţi jucători la care s-a renunţat sunt portarul Boy Waterman şi stoperul Tim de Cler.

Â

REVENIRE. In privinţa lotului Romăniei, care se va reuni măine, la ora 12:00, la Casa Fotbalului, in-cep să apară informaţiile clare. Accidentat in meciul UTA - Stea-ua şi indisponibil pănă acum pentru echipa din Ghencea, stoperul Dorin Goian va reveni pentru trupa lui Massimo Pedrazzini in partida din această seară, de la Mioveni. Pe de altă parte, managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie, a dezvăluit că mijlocaşul Bănel Nicoliţă s-a accidentat in meciul cu Arsenal, din Liga Campionilor. "Bănel a suferit o uşoară entorsă in partida cu Arsenal şi va fi menajat la Mioveni. Goian cred că va juca pentru că se simte bine. Sper să trecem peste aceste probleme care parcă nu se mai termină de la inceputul sezonului", a declarat Ilie. Intr-un interviu acordat postului britanic Sky, căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, a vorbit despre subiectul legat de reprezentativă. "Nu vreau să fiu ţinut minte ca un jucător care a făcut un campionat european, dar nu a reuşit alături de coechipierii săi să se califice la un turneu final. Avem posibilitatea de a face acest lucru acum, sunt măndru să joc in naţionala Romăniei, al cărei căpitan sunt. Nu imi place cănd se intămplă lucruri care se transformă in probleme pentru clubul meu. Trebuie găsită o soluţie. Nici mie nu mi-a plăcut că m-am accidentat cu Germania. Dar, indiferent că este un meci amical, eu mereu voi juca in meciurile naţionalei mele, iar atunci intălneam Germania".

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport van basten