x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Criza sub Podul Grant

Criza sub Podul Grant

16 Oct 2004   •   00:00

Esecul din 16-imile Cupei Romaniei in fata divizionarei secunde Dacia Unirea Braila, precedat de infrangrea de la Galati, a acutizat starea de criza existenta la Rapid. Insusi antrenorul Razvan Lucescu recunoaste acest lucru: "Trecem intr-adevar printr-un moment greu!".

DANIEL STAN, LUCIAN DOBRATER

SUPARARE. Conducerea "visiniilor" merge pe aceeasi linie. "Asa cum jucatorii inteleg ca trebuie sa fie remunerati la succese si performante, asa trebuie sa procedeze si in cazul amenzilor", a precizat presedintele Dinu Gheorghe, facand referire la faptul ca fiecare fotbalist care a evoluat la Braila va fi sanctionat cu 5.000 de euro. La randul sau, patronul George Copos a spus ca in nici un caz nu se pune problema schimbarii antrenorului: "Are un obiectiv pe care il poate indeplini. Ca echipa nu joaca nimic, asta nu e numai vina lui".

REALISM. Referitor la amenda primita, giulestenii recunosc ca o merita. "In aceasta situatie, amenda este ceva firesc. Vina este exclusiv a noastra, a jucatorilor. Nu evem nici o scuza pentru ce s-a intamplat. Personal, imi este rusine sa mai ies din casa", a declarat Rober Ilyes, care a adaugat: "Suntem constienti ca prin aceste rezultate negative ii periclitam situatia lui Razvan Lucescu, care este un om si un antrenor deosebit". La randul sau, Marian Aliuta a adaugat: "In acest moment se poate vorbi de o criza la echipa. Trebuie sa castigam la Alba-Iulia pentru ca nu mai avem timp de pierdut".

INCREZATOR. Antrenorul lui Apulum, Alexandru Pelici, este increzator in echipa sa, dar si constient de dificultatea partidei: "Din moment ce Rapidului nu i-a mai ramas decat sansa titlului, partida se anunta a fi de foc. Trebuie cu orice pret sa obtinem victoria si sa spalam rusinea de la Bistrita, unde am pierdut cu 1-6".

"MOTANUL"

Pentru oaspeti, partida de la Alba-Iulia va fi un nou prilej de reintalnire cu fostul echipier al gruparii giulestene, Ovidiu Maier. "Am amintiri frumoase din perioada petrecuta la Rapid, insa vreau sa obtinem un rezultat bun, asta insemnand o victorie sau un egal. Daca Otelul si Dacia Braila i-au invins, de ce nu am reusi si noi", a declarat "Motanul". Un alt component al lotului ardelenilor, Cosmin Bar, a fost coechipier cu Razvan Lucescu in Giulesti: "Am jucat impreuna, insa nu l-am prins ca antrenor. Cum ei trec printr-o perioada mai grea, sper sa profitam, chiar daca meciul va fi foarte greu. In fotbal nimic nu este imposibil!".

1.500 $

Desi situatia financiara la gruparea din Alba-Iulia este una precara, presedintele Viorel Malusel a anuntat ca, in cazul unei victorii cu Rapid, fiecare jucator va incasa cate 1.500 de dolari, in timp ce un egal va fi premiat cu 500 de dolari. In acelasi timp insa, oficialul ardelenilor a precizat si faptul ca, la un eventual esec, fotbalistii trebuie sa se astepte la amenzi: "O sa discut personal cu jucatorii si o sa le transmit faptul ca, daca pierd, vor plati. Mi se pare normal atata timp cat eu ii platesc la victorii, chiar si la un meci egal, sa-i si amendez la infrangeri". Antrenorul Alexandru Pelici nu va conta contra "visiniilor" pe Iurisniti, Ionut Voicu si Tibor Moldovan, toti accidentati.

×
Subiecte în articol: sport