x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Croatia, urmatorul hop

Croatia, urmatorul hop

07 Mar 2005   •   00:00

In sferturile de finala ale Grupei Mondiale, Romania va intalni in deplasare formatia ex-iugoslava, care a invins surprinzator echipa SUA, cu 3-2, chiar la Los angeles.

DELIA GOMOESCU

DUPA 22 DE ANI. Florin Segarceanu l-a "botezat" cu sampanie pe fostul sau coleg, Ilie Nastase, alaturi de care a jucat in sferturi, in 1983, la ultima calificare a Romaniei
Ajunsa dupa 22 de ani in sferturile de finala ale Grupei Mondiale, echipa de Cupa Davis a Romaniei poate visa acum la mai mult. Intre 15 si 17 iulie, tenismanii romani vor juca pe terenul Croatiei, insa, asa cum au demonstrat duminica Pavel si Hanescu, nimic nu este imposibil.

OPTIMISM. "De multe ori am facut rezultate fenomenale in deplasare, asa cum s-a intamplat cu Anglia, cu Zimbabwe sau cu Slovacia. Cine stie, poate ajungem intr-o semifinala. Ar fi un lucru extraordinar. Sper ca aceasta victorie cu Belarus sa ne dea atat de multa incredere, incat sa putem merge mai departe", a spus Andrei Pavel, care prin calificarea in sferturile competitiei si-a indeplinit un vis mai vechi. "De cand joc in Cupa Davis pentru Romania, mi-am dorit sa ajung aici. Acum visul meu a devenit realitate. La conferinta de presa de la finalul ultimului meci, castigat duminica de Victor Hanescu in trei seturi, 7-6, 6-4, 7-6, in fata lui Vladimir Voltchkov, a participat intreaga echipa a Romaniei, jucatorii facand baie cu sampanie si cu bere.

SANSE. Florin Segarceanu, capitanul nejucator al Romaniei, considera ca avem 40 la suta sanse de victorie in meciul cu Croatia. "Partida se joaca la ei si conteaza foarte mult atmosfera din tribune. Dar daca ai nostri se vor antrena bine, atunci eu zic ca putem face surpriza. Noi plecam in acest meci cu sansa a doua, pentru ca Ivan Ljubicici se apropie de primii 10 in clasamentul mondial, iar Mario Ancici joaca din ce in ce mai bine. Sa nu uitam ca nici cu Belarusul nu am fost favoriti", a spus Segarceanu. El a precizat ca in nici un caz nu si-ar fi dorit sa intalneasca SUA si ca nici prin cap nu i-a trecut ca americanii vor fi eliminati.

AM MAI BATUT O DATA CROATIA
Croatia, adversara noastra in sferturi, a invins surprinzator, cu 3-2, reprezentativa SUA in deplasare. Punctul decisiv al croatilor a fost obtinut de Ivan Ljubicici (foto), care a castigat in cinci seturi, 4-6, 6-3, 7-6, 6-7, 6-2, in fata numarului 3 mondial, Andy Roddick. "Am jucat tenis de calitate. Sunt mai bun decat in urma cu doi ani. Cred ca am demonstrat ca apartin tenisului mare", a declarat Ljubicici, care a obtinut victoria in toate cele trei meciuri pe care le-a disputat impotriva americanilor: cu Andre Agassi si cu Andy Roddick la simplu, dar si in partida de dublu, unde a facut pereche cu Mario Ancici. Romania si Croatia s-au mai intalnit o singura data in Cupa Davis, in 1999, la Bucuresti, pe zgura, in sferturile de finala ale Grupei 1 zona euro-africana. Atunci, echipa Romaniei, compusa din Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu si Ionut Moldovan, a invins cu 3-2. Indiferent de rezultatul din iulie, in editia urmatoare, Romania va fi inscrisa in turul 1 al Grupei Mondiale.
×
Subiecte în articol: sport