x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cu titlul pe masă

Cu titlul pe masă

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    01 Mai 2008   •   00:00
Cu titlul pe masă

În cea mai încărcată de istorie şi marcată de orgoliu confruntare a fotbalului românesc, programată duminică seară în Ştefan cel Mare, Steaua are nevoie doar de o remiză pentru a cuceri cel de-al 24-lea titlu din istorie.

DINAMO – STEAUA - Eternul derby are miză doar pentru roş-albaştri

În cea mai încărcată de istorie şi marcată de orgoliu confruntare a fotbalului românesc, programată duminică seară în Ştefan cel Mare, Steaua are nevoie doar de o remiză pentru a cuceri cel de-al 24-lea titlu din istorie.

Apropierea derby-ului din Ştefan cel Mare agită spiritele în cele două tabere, deşi obiectivele sînt diferite. Dacă Dinamo luptă doar pentru orgoliu, aflată la mare distanţă de primele două clasate, Steaua se poate considera campioană chiar dacă va obţine doar un rezultat de egalitate.

STĂRI. În timp ce dinamoviştii caută să se automotiveze pentru a-şi stopa rivala, jurînd corectitudine şi apelînd la suporteri să-i sprijine, în Ghencea este mult mai linişte, roş-albaştrii pregătind temperat meciul care poate valora cît un întreg sezon. “Avantajul nostru cred că va consta în faptul că am avut un retur în forţă, spre deosebire de Dinamo. Ei au avantajul că joacă foarte bine pe contraatac, acest lucru s-a văzut şi în meciul cu Rapid. Ca punct slab aş menţiona faptul că nu au continuitate în joc”, a declarat managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie.

În replică, autorul celor două goluri dinamoviste din Giuleşti, atacantul Florin Bratu a spus: “Am avut un sezon nereuşit. Toată lumea vrea să cîştigăm cu Steaua, iar noi, fotbaliştii, ne dorim să învingem foarte mult. Mergem să învingem pe teren şi să ne facem suporterii fericiţi”. Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a vorbit şi el despre derby: “Avem oportunitatea să cîştigăm campionatul duminică seară, în Ştefan cel Mare, dacă eventual Clujul nu se va impune. Steaua va juca indiferent de cîţi spectatori vor fi. Am jucat şi cu 10.000 de spectatori şi cu 60.000, sîntem obişnuiţi”. Argăseală s-a referit şi la eventuala anulare a suspendării polonezului Golanski. “Îl vom apăra. Dacă se va decide că decizia a fost neregulamentară, atunci bucuria va fi cu atît mai mare”.

Turcu vrea miting de protest la MI

Prezent marţi seară la emisiunea Fanatik, acţionarul dinamovist Vasile Turcu a vorbit despre problema concesionării stadionului din Ştefan cel Mare. “Dacă ar fi casa noastră sau ar fi baza noastră concesionată, atunci ar putea să ne ia suporterii la întrebări. Noi avem un plan de fezabilitate, un studiu de fezabilitate, avem un proiect foarte clar. Domnul preşedinte Nicolae Badea a muncit un an la acest proiect, l-am înaintat către proprietarul Clubul Sportiv Dinamo, către Ministerul de Interne. Decît să mă înjure suporterii pe mine, mai bine să se ducă în faţa Ministerului de Interne să facă manifestaţie, să ne concesioneze stadionul cu nişte reguli foarte clare”, a spus Turcu, care mai vorbeşte de investiţii record pentru modernizarea arenei. Secretarul general al MI, Nicolae Berechet a răspuns: “La momentul actual, eu nu ştiu să se fi făcut vreun demers pentru a concesiona cuiva patrimoniul clubului Dinamo, care este de fapt al statului, administrat de minister”.

MOTIVAŢIE

“Ei se bat la titlu, dar vrem să-i încurcăm. Nu vreau să mă gîndesc că ar putea lua titlul în Ştefan cel Mare. Avem onoare, mai bine murim în picioare decît să trăim în genunchi”

Andrei Mărgăritescu Dinamo

ANALIZĂ

“Dinamo vrea să încurce Steaua, dar nu prea văd cum. Este foarte greu să înscri împotriva Stelei. Cei din Ghencea merită să cîştige campionatul pentru ce au reuşit în acest retur”

Basarab Panduru

×
Subiecte în articol: sport dinamo