x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis - Hanescu a rapus "Fiara" pe zgura

Cupa Davis - Hanescu a rapus "Fiara" pe zgura

01 Mar 2005   •   00:00

Vedeta echipei Belarusului, Max Mirnii, s-a antrenat aseara pentru prima oara pe zgura din Sala Sporturilor din Brasov. Locul 12 ATP, uriasul de 1,95 m nu are amintiri placute din cele trei confruntari de anul trecut cu Andrei Pavel si Victor Hanescu.

DORINTA. Hanescu l-a invins anul trecut pe Mirnii si spera sa reediteze la Brasov victoria in fata numarului 12 ATP
EGALITATE. In circuitul profesionist din 2004, Mirnii s-a intalnit de trei ori cu cei mai buni jucatori romani, de doua ori cu Andrei Pavel si o data cu Victor Hanescu. Impotriva lui Pavel, vicepresedintele Federatiei de la Minsk a evoluat in primele tururi la Australian Open si la Marseille. La Melbourne s-a impus "Cneazul", in vreme ce in Franta a castigat Mirnii.

AVANTAJ. Jucatorul numarul 2 al Romaniei, Victor Hanescu, are avantaj moral asupra vedetei din Belarus. In turul 1 al turneului de la Hamburg, desfasurat pe zgura, "Hane" a reusit sa-l depaseasca pe Mirnii cu scorul de 7-6, 3-6, 6-3. Totusi, bielorusul a reusit si el trei succese in fata celor doi romani. Doua in fata lui Pavel, in 2001 (la Cincinnati) si 2004 (Marseille) si una impotriva lui Hanescu, in Portugalia, la Estoril. In Sala Sporturilor din Brasov si-a anuntat prezenta si portarul Stelei, Vasili Hamutovski, impreuna cu prietena sa. Goalkeeper-ul echipei nationale a Belarusului a obtinut permisiunea din partea antrenorului Walter Zenga, sa urmareasca pe viu meciurile sustinute sub Tampa de compatriotii sai, Max Mirnii si Vladimir Voltcikov. "Voi tine cu Belarus. Chiar daca m-am atasat mult de Romania, am ramas un nationalist".

×
Subiecte în articol: sport