x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa, marcă "vişinie"

Cupa, marcă "vişinie"

de Dragos Stoica    |    27 Mai 2007   •   00:00
Cupa, marcă   "vişinie"

"Poli" Timişoara - Rapid : 0-2 GiuleŞtenii vor juca din nou in Cupa UEFA.La capătul unui sezon zbuciumat, feroviarii şi-au mai spălat aseară din păcate, invingănd fără probleme in finala Cupei. In pofida investiţiilor masive din ultimii ani, Timişoara nu este deocamdată decăt un experiment fotbalistic nereuşit.

"Poli" Timişoara - Rapid : 0-2

GiuleŞtenii vor juca din nou in Cupa UEFA

La capătul unui sezon zbuciumat, feroviarii şi-au mai spălat aseară din păcate, invingănd fără probleme in finala Cupei. In pofida investiţiilor masive din ultimii ani, Timişoara nu este deocamdată decăt un experiment fotbalistic nereuşit.

Rapid şi-a asigurat biletele pentru participarea in Cupa UEFA, după ce elevii lui Răzvan Lucescu au căştigat aseară Cupa Romăniei, la Timişoara, in faţa mult mai modestei "Poli". Deşi au evoluat in faţa a 35.000 de spectatori proprii, bănăţenii nu s-au ridicat la inălţimea momentului. Faptul că "Poli" a jucat chiar la Timişoara, pe stadionul "Dan Păltinişan", cu trofeul pe masă, n-a fost suficient pentru stabilirea numelui invingătoarei, iar Rapid a avut un meci uşor, pe care giuleştenii nu l-au scăpat din mănă nici măcar un singur moment.

DIFERENŢĂ. Evident mai motivaţi, bucureştenii au impins jocul către poarta lui Pantelimon din primele minute. Golul a căzut relativ repede, după o fază găndită pe partea stăngă de Ianis Zicu, care i-a trimis surprinzător lui Buga in centru careului, iar ex-braşoveanul l-a executat scurt pe portarul gazdelor, profitănd şi de indecizia lui Emeghara. La adăpostul unui gol, "vişiniii" n-au schimbat registrul tactic, preferănd să stăpănească mijlocul terenului şi să-i ţină pe timişoreni departe de poarta lui Coman, care, intrat nerefăcut, a dat siguranţă trupei lui Răzvan Lucescu. Singura ezitare a goalkeeper-ului giuleştean s-a consumat in prelungirile primei reprize, dar centrarea scăpată in faţă de acesta a rămas fără rezultat pe tabelă. In cea de-a doua repriză, scenariul s-a repetat.

După numai trei minute de la reluare, Zicu il lansează pe Buga, acesta se ciocneşte de Pantelimon intr-o fază suspectă de fault la portar, iar mingea ricoşează din nou la Zicu, care o plasează in poartă pentru 2-0. La acest scor, Velcea l-a aruncat pe gazon pe nigerianul Omoduemuke, care insă a reuşit performanţa de a sta pe teren fix trei minute, fiind eliminat just, după ce l-a agresat pe Mazilu chiar de la căţiva metri de arbitru. Categoric mai experimentată, Rapid merge pe merit in Cupa UEFA, in timp Marian Iancu trebuie să mediteze serios in această vară de ce fotbalul nu seamănă cu afacerile cu petrol.

ENTUZIASMAT. Patronul Rapidului, George Copos, s-a aflat in ultimele zile mai mereu in preajma elevilor lui Răzvan Lucescu. Mai mult decăt atăt, acesta le-a făcut o vizită jucătorilor in cursul zilei de ieri, anunţăndu-i că prima individuală de 10.000 de dolari pentru căştigarea Cupei va fi suplimentată cu incă 100.000 de dolari la nivelul intregii echipe. In altă ordine de idei, partida de aseară a coincis totodată şi cu ultima partidă oficială pentru Viorel Moldovan, care şi-a anunţat retragerea definitivă din activitatea competiţională. Intrat pe teren in minutul 82, "Moldo-gol" a fost ovaţionat şi contestat deopotrivă. "Mă simt privilegiat că am avut ocazia să mă retrag căştigănd un trofeu la ultimul meu meci. A venit timpul să fac altceva. M-am săturat de deplasări, cantonamente şi plecări de lăngă familie. Voi rămăne in fotbal, dar cariera mea de jucător s-a incheiat", a spus Moldovan la final.

"Poli" Timişoara a evoluat in formula Pantelimon - S. Rădoi,

McKain, C‚nu, Emeghara - Abiodun, Alexa, Pleşan (’58 Omoduemuke), Torje - Mansour (’55 A. Cristea), G. Bucur, in timp ce Rapid s-a prezentat cu D. Coman - M. Constantin, Maftei, I. Rada - Bădoi, Măldărăşanu (’69 Lazăr), N. Grigore, Perjă - Zicu, Buga (’77 E. Dică) - Mazilu (’82 V. Moldovan).

×
Subiecte în articol: sport