x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Romaniei - Semifinalele, in plan secundar

Cupa Romaniei - Semifinalele, in plan secundar

15 Mar 2005   •   00:00

La concurenta cu partida dintre Steaua si Villarreal, penultimul act al Cupei Romaniei programeaza azi meciurile tur FC National - Dinamo si Farul - Universitatea Craiova.

DRAGOS STOICA, VICENTIU NEAGOE

CHEIA MECIULUI. Duelul dintre australianul McKain (stanga) si Claudiu Niculescu poate fi deseara hotarator
DUBLU IMPACT. Dupa un start dezastruos in campionat, "Stiinta" vine la Constanta avand pe banca un tehnician la carma echipei, cu zilele numarate. Indiferent de rezultatul meciului de azi, precum si de cel de sambata, cand aceleasi formatii se vor intalni in etapa a doua a returului, lui Pavel Badea i se va oferi o alta functie in cadrul clubului. Partida, care va incepe la ora 17:45 si care nu va fi transmisa de nici un post de televiziune, este asteptata cu interes major de suporterii constanteni, care viseaza catre cucerirea primului trofeu din istoria clubului de pe litoral.

ACASA. Chiar daca teoretic evolueaza in deplasare, Dinamo va fi sustinuta azi, in Cotroceni, de un intreg stadion, "haita" lui Andone parand la prima vedere ca are o misiune destul de usoara in fata unei echipe slabite consistent fata de anii anteriori. Cu italianul Roberto Landi pe margine, este greu de crezut ca "bancarii" ii vor putea incurca pe dinamovisti, dar Cupa a fost mereu recunoscuta drept competitia surprizelor. Cu probleme in aparare, antrenorul "cainilor", Ioan Andone, mizeaza in special pe forta ofensiva a echipei sale, unde Claudiu Niculescu se arata a fi in varf de forma. Meciul din "Parcul cu platani" va incepe la ora 16:00 si va fi televizat in direct de TV Sport.

SEMIFINALE
Tur
  • 16:00 (TV Sport) FC National - Dinamo
    Arbitri: Aug. Constantin - I. Popa, A. Onita
  • 17:45 Farul - "U" Craiova
    Arbitri: S. Corpodean - M. Savaniu, I. Cojocaru
  • STATISTICA
    Dupa calculele hartiei, principala favorita la cucerirea trofeului este Dinamo, campioana en-titre avand in palmares nu mai putin de 11 Cupe ale Romaniei, fiind si laureata ultimei editii. "Cainii" sunt urmati in acest clasament de Universitatea Craiova, care are sase Cupe, ultima fiind cucerita insa in 1993. In ceea ce-i priveste pe "bancari", acestia nu se pot lauda decat cu izbanda din 1960, pe cand formatia se numea Progresul. Singura formatie care nici macar n-a atins finala competitiei este Farul Constanta.
    ×
    Subiecte în articol: sport