x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Rangers în finală, Mutu în lacrimi

Cupa UEFA - Rangers în finală, Mutu în lacrimi

01 Mai 2008   •   00:00

Rangers s-a calificat nemeritat în ultimul act al competiţiei, după ce a făcut antijoc timp de 270 de minute.



Glasgow Rangers s-a calificat în finala Cupei UEFA la fotbal, după ce a învins Fiorentina la loviturile de departajare, cu scorul de 4-2 (0-0 după 120 de minute), în deplasare, joi seara, în manşa a doua a semifinalelor.


Fiorentina a condus tot timpul ostilităţile, iar Rangers s-a limitat la o apărare grupată, fără nicio valenţă ofensivă. De fapt, primul şut spre (pe) poartă al scoţienilor a venit în minutul 77.

Echipa lui Adi Mutu a căutat golul, dar nu s-a dovedit deloc inspirată, ocaziile fiind destul de puţine şi nu foarte clare. Mutu a fost foarte activ, mai ales în partea secundă, şi a avut câteva oportunităţi bune. Mutu a tras la poartă, imprecis, însă, în minutul 23, a fost blocat în min. 31, iar după pauză, a expediat un nou şut la poartă, pe lângă ţintă (49). Internaţionalul român a centrat pentru Pazzini (52), dar reluarea acestuia a ocolit vinclul. Patru minute mai târziu, Mutu a reluat din poziţie dificilă cu capul, pe lângă poartă. Mutu a executat peste poartă o lovitură liberă (57), iar peste cinci minute Ujfalusi a irosit una din cele mai mari şanse ale gazdelor, voleul său trecând puţin peste transversală. O nouă lovitură liberă a lui Mutu a fost reţinută în doi timpi de portarul Neil Alexander (70), iar Pazzini nu a mai ajuns la balon.

Rangers a avut o şansă bună, când Davis a reluat de lângă UJfalusi, dar Frey a fost la post (77). Apoi, Frey a salvat golul, la şutul cu efect al lui Wittaker (84), iar meciul a intrat în prelungiri.

Fiorentina a continuat asaltul, iar Vieri (91) şi Kuzmanovic (93) au fost aproape de a deschide scorul. Rangers acţionează destul de periculos pe contre, prin acţiuni solitare, iar Cousin, al cărui şut de deviat de un adversar, e aproape să producă surpriza (102).

Mutu are o execuţie excelentă, voleu din careu, dar Cuellar salvează golul (106). Finalul este foarte tensionat, Cousin vede cartonaşul roşu, Novo este foarte aproape de a specula o ezitare a lui Frey (118), iar Mutu reia puţin pe lângă poartă (119). Voleul lui Vieri trece peste poartă (120), un nou şut ocolind ţinta (120+1).

La penalty-uri, de la echipa viola au ratat chiar ''veteranii'' Liverani şi Vieri, iar Mutu nu a mai apucat să execute, rangers câştigând cu 4-2, după ce ratase prima lovitură, prin căpitanul Barry Ferguson.


Pe 14 mai, în finala competiţiei, găzduită de stadionul ''City of Manchester'', Rangers va avea o adversară inedită, Zenit St Petersburg, care a umilit cu 4-0 în retur (1-1 în prima manşă) practic principala favorită, Bayern Munchen.


Fiorentina - Glasgow Rangers 0-0, după prelungiri; 2-4 la loviturile de departajare

Au executat în ordine loviturile de departajare: Ferguson ratare (a apărat Frey) 0-0, Kuzmanovic gol 1-0, Wittaker gol 1-1, Montolivo gol 2-1, Papac gol 2-2, Liverani ratare (a apărat Alexander) 2-2, Hemdani gol 2-3, Vieri ratare (peste poartă) 2-3, Novo gol 2-4

Florenţa, stadion ''Artemio Franchi'': 45.000 spectatori.


Au evoluat echipele:
Fiorentina: 1-Sebastien Frey - 20-Martin Jorgensen, 21-Tomas Ujfalusi, 5-Alessandro Gamberini, 19-Massimo Gobbi - 4-Marco Donadel (22-Zdravko Kuzmanovic, 42), 11-Fabio Liverani, 18-Riccardo Montolivo - 24-Mario Alberto Santana (7-Franco Semioli, 4), 29-Giampaolo Pazzini (32-Christian Vieri, 79), 10-Adrian Mutu. Antrenor: Alessandro Prandelli.

Rangers: 13-Neil Alexander - 21-Kirk Broadfoot, 24-Carlos Cuellar, 3-David Weir, 5-Sasa Papac - 8-Kevin Thomson, 6-Barry Ferguson, 7-Brahim Hemdani, 35-Steven Davis (10-Nacho Novo, 81), 28-Steven Whittaker - 19-Jean-Claude Darcheville (29-Daniel Cousin, 65). Antrenor: Walter Smith.

Arbitru: Frank De Bleeckere (Belgia)
Cartonaşe galbene: Thomson (28), Weir (70), Cousin (73, 109).
Cartonaş roşu: Cousin (Rangers, 109).

×
Subiecte în articol: sport mutu poarta rangers