x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA UEFA - Taram necunoscut

CUPA UEFA - Taram necunoscut

de Vicentiu Neagoe    |    Daniel Stan    |    11 Iul 2006   •   00:00
CUPA UEFA - Taram necunoscut

Dinamo si Rapid debuteaza joi in Cupa UEFA, urmand a intalni in turul I preliminar doua formatii din Malta, Hibernians Paola, respectiv Sliema Wanderers. Ambele au mai intalnit echipe romanesti, fiind eliminate de fiecare data.

O tara exotica, cu peste 400.000 de locuitori, in care nivelul de trai il depaseste cu mult pe cel mediu din tarile occidentale. Este situata in sudul Europei, consistand intr-un arhipelag in centrul Marii Mediterane, chiar la sud de Italia.

HIBERNIANS. Atacantul lui Hibernians, internationalul Andrew Cohen, 23 de ani, a fost desemnat cel mai bun jucator al ultimelor doua sezoane si, in acelasi timp, golgeterul campionatului. In lotul celor alintati "HIBS" sunt mai multi stranieri, nigerienii Mbong si Doda, Udochukwu si Nwoko si un argentinian, Azzopardi. Desi dispune de o arena proprie, "Hibernians Ground", viitoarea adversara a cainilor isi disputa majoritatea meciurilor pe "Ta’Qali" din capitala La Valetta, de 17.000 de locuri. In editia ’71-’72 a Cupei Cupelor, Steaua a trecut greu de Hibernians, 0-0 si 1-0.

SLIEMA WANDERERS. Locul 3 la finalul campionatului trecut, Sliema, antrenata de Edward Aquilina, are la randul ei cinci stranieri in lot. Este vorba de doi nigerieni, portarul Akanji si atacantul Anonam, doi sarbi, Bogdanovici si Donici, plus un italian, fundasul Di Lelo. De-a lungul anilor, formatiile romanesti s-au intalnit de doua ori cu Sliema Wanderers, de fiecare data trecand fara emotii in fazele urmatoare. Este vorba de Dinamo, care in turul 1 al CCE, editia ’64-’65, a trecut de maltezi dupa doua victorii: 5-0 si 2-0. De asemenea, in sezonul ’88-’89 al Cupei UEFA, defuncta Victoria Bucuresti i-a eliminat in primul tur fara probleme, dupa 6-1 si 2-0.

PALMARES
Hibernians Paola s-a infiintat in 1922, a cucerit noua titluri de campioana si sapte Cupe. Sliema, adversara Rapidului este cea mai veche si mai galonata echipa din Malta, cu 26 de titluri si 19 Cupe. In 1902, doua formatii au fost fondate in Sliema: Rovers si Amateurs. Cel mai bun jucator al Sliemei este sarbul Daniel Bogdanovici (foto stanga, in duel cu romanul Lacusta) . La Hibernians - Dinamo vor oficia rusii Igor Zaharov, Mihai Novoksonov si Aleksei Monahov. Meciul Rapid - Sliema va fi condus de Asaf Kenan, ajutat de Uzi Basson si Oren Borenshtein (Israel).

DEZINTERESATI
Conform site-ului Dinamomania, cel mai bun jucator maltez, Andrew Cohen, de la Hibernians Paola, declara ca parcursul din Cupa UEFA nu se afla printre prioritatile gruparii unde evolueaza. "Pentru noi, primul obiectiv este castigarea campionatului, iar al doilea, cucerirea Cupei." Despre Dinamo, Cohen a precizat ca stie ca este o echipa puternica si profesionista. Altfel, un grup de 50 de suporteri au plecat deja spre Malta.
×
Subiecte în articol: sport hibernians sliema