x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Ultimul pas pana la "optimi"

Cupa UEFA - Ultimul pas pana la "optimi"

de Vicentiu Neagoe    |    Dragos Stoica    |    23 Feb 2006   •   00:00
Cupa UEFA - Ultimul pas pana la "optimi"

De la ora 17:15, in direct la Antena 1, Rapid - Hertha Berlin (1-0 in tur), iar de la ora 19:00, la TVR 1, Steaua - Heerenveen (3-1 in tur).

Rapid - Hertha / Profitati de avantaj!

Dupa victoria din tur, toata suflarea din Giulesti asteapta calificarea elevilor lui Razvan Lucescu in faza urmatoare a Cupei UEFA, dar oaspetii afirma ca pot intoarce rezultatul.

In aceasta dupa-amiaza, cu incepere de la ora 17:15, in direct la Antena 1, Rapid va disputa returul cu Hertha, avand avantajul victoriei la limita, 1-0, obtinuta saptamana trecuta la Berlin.

INTERES. Puse in vanzare la sfarsitul saptamanii trecute, biletele la meciul cu nemtii sunt pe cale sa fie epuizate. Ieri-dimineata, singurele sectoare unde se mai gaseau tichete erau tribuna 0 si peluza dinspre Teatrul Giulesti. Pentru suporterii oaspetilor au fost rezervate 500 de bilete, acestia sosind in mare parte inca de ieri la Bucuresti, in timp ce restul sunt asteptati in aceasta dimineata. In pofida infrangerii din tur, componentii Herthei au promis sa faca un meci mare in primul rand, pentru a-l sprijini pe antrenorul Falko Gotz, care, in cazul eliminarii din Cupa UEFA, va fi demis.

RELAXARE. Razvan Lucescu si-a bagat elevii in cantonamentul de la Pro Rapid de marti seara, dar ieri le-a permis acestora cateva momente de destindere. In jurul pranzului, giulestenii au mers intr-un complex de agrement, unde au jucat biliard, bowling si s-au relaxat in fata unui suc. Daniel Niculae este refacut in totalitate si va intra azi pe gazon, dupa mai multe zile de incertitudine.

NEMTII NU CAPITULEAZA
Delegatia lui Hertha a sosit ieri la Bucuresti in jurul pranzului, nemtii cazandu-se la hotelul "Marriott". Directorul general Dieter Hoeness a declarat ca formatia sa poate intoarce rezultatul din meciul tur. "Este adevarat ca nu am jucat prea bine in ultima vreme, dar inca nu ne-am ratat obiectivele din acest sezon. Ca sa se califice, Hertha are nevoie de cel putin doua goluri", a spus Hoeness. Intrebat daca Hertha a subestimat Rapidul in tur, acesta a raspuns: "Categoric nu. Am jucat foarte prost". La randul sau, excentricul mijlocas brazilian Marcelinho considera ca Hertha va avea un meci foarte greu: "Important este sa jucam altfel decat am facut-o pana acum si sa ne calificam". Nemtii nu au putut deplasa la Bucuresti decat 17 jucatori din cauza accidentarilor si a suspendarilor din lot.

Steaua - Heerenven / Dedicatie fanilor

DETERMINATI. Sorin Paraschiv si ceilalti stelisti sunt extrem de hotarati sa mai castige un meci in Cupa UEFA
Antrenorul Cosmin Olaroiu a afirmat ca returul din aceasta seara cu olandezii de la Heerenveen, care va incepe la ora 19:00, va fi jucat pentru a rasplati dragostea si atasamentul suporterilor.

"Vom intra pe teren cu ideea de a inscrie, nu de a apara rezultatul. Am incredere in jucatori si cred ca vor incerca sa faca un meci bun, pentru a multumi publicului. Datoria noastra este sa aducem oame-nii la stadion si sa jucam pentru ei. Asta este esenta fotba-lului", a declarat tehnicianul campionilor, extrem de satisfacut ca partida se va disputa cu casa inchisa.

PROBLEME. Singura problema din lotul stelist este ridicata de stoperul Sorin Ghionea, care acuza puternice dureri lombare. Mijlocasul stanga Gabriel Bostina este in pericol de suspendare din cauza cartonaselor galbene. O situatie ciudata a aparut in cazul celuilalt mijlocas de banda, Banel Nicolita. Potri-vit unei statistici a clubului, acesta are doua cartonase galbene, in timp ce in evidenta UEFA jucatorul figureaza doar cu unul. Steaua a trimis o scrisoare la forul european si asteapta un raspuns pana la ora meciului.

ADVERSAR. Olandezii de la Heerenveen au sosit ieri, iar aseara, de la ora 19:00, au efectuat antrenamentul oficial pe stadionul "Lia Manoliu". Desi antrenorul Verbeek anuntase ca va miza pe unii jucatori utilizati mai putin pana acum, batavii au venit in Romania cu tot lotul disponibil, mai putin "veteranul" Bosvelt, suspendat. "Probabil ca vor incerca sa-si schimbe stilul de joc, iar in locul lui Bosvelt va juca suedezul Hansson", crede antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu.

AUSTRALIENI
Conform agentiei "Sports Australia", trei jucatori ai formatiei FC Sydney, mijlocasul David Carney (22 de ani), atacantul Saso Petrovski (31) si fundasul Iain Fyfe 24), vor semna dupa data de 5 martie cu Steaua. Carney ar urma sa devina jucatorul ros-albastrilor chiar la inceputul saptamanii viitoare, el evoluand aseara pentru Australia in meciul din Bahrain, contand pentru preliminariile Cupei Asiei 2007. Petrovski si Fyfe vor veni in Ghencea imediat dupa ce vor disputa cu FC Sydney finala campionatului australian. "Cangurii" au fost urmariti de catre Olaroiu la meciurile transmise de Antena 1 din Campionatul Mondial al Cluburilor.

HOCHEISTI
La invitatia presedintelui FC Steaua, Marius Lacatus, componentii echipei de hochei pe gheata a ros-albastrilor vor fi prezenti diseara in tribunele stadionului "Lia Manoliu", pentru a-i incuraja pe Radoi si compania. De altfel, majoritatea hocheistilor au fost suporteri fideli ai echipei in ultimii ani, ei asistand la mai toate meciurile din Ghencea. In schimb, vineri seara, fotbalistii lui Cosmin Olaroiu vor urmari la Patinoarul "Mihai Flamaropol" meciul 5 al finalei Ligii Nationale de Hochei, intre Steaua Suki si SC Miercurea Ciuc. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost invitat de conducerea FR Hochei sa asiste la acest meci.
×
Subiecte în articol: sport hertha