x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Danciulescu a ales China

Danciulescu a ales China

27 Ian 2005   •   00:00

Golgeterul dinamovist Ionel Danciulescu va fi imprumutat pentru 10 luni, in schimbul a 500.000 de dolari, la campioana Chinei, Shenzen Jianlibao.

DRAGOS STOICA , IONUT PADURARU

PERICOL. Plecand in China, Danciulescu risca sa nu mai fie convocat la echipa nationala
Danciulescu a avut doua oferte din Asia: cea de la echipa coreeana FC Seul, care oferea 700.000 de dolari pentru un transfer definitiv sau pentru un imprumut pe doi ani, si una din China.

AVANTAJOS. Pana la urma, a fost preferata campioana Chinei, Shenzen Jianlibao, desi aceasta a oferit cu 200.000 de dolari mai putin, dar numai pentru un imprumut pe 10 luni. Varianta chineza a fost mai avantajoasa si pentru jucator, care ar urma sa primeasca pentru aceasta perioada 300.000 de dolari.

ACORD. Aseara, atacantul a plecat in China, insotit de impresarul Victor Becali, pentru a semna contractul. Conducerea dinamovista isi daduse prin fax acordul pe documentele trimise de chinezi. "Nu ma deranjeaza sa joc in China, desi distanta de tara e mare", a spus fotbalistul numarul 1 al Romaniei in 2004. Pentru a nu strica relatiile cu echipa coreeana, ai carei emisari au sosit ieri la Bucuresti, la FC Seul ar putea ajunge fundasul Galamaz.

ALISTAR PLEACA, BURCA STA
Aflat in ultimele sase luni de contract cu gruparea din Soseaua Stefan cel Mare, fundasul Angelo Alistar nu mai intra in vederile lui Ioan Andone si se va pregati de saptamana viitoare cu echipa-satelit, care evolueaza in Divizia B, informeaza site-ul oficial al FC Dinamo. In schimb, fundasul Ovidiu Burca, revenit in tara dupa ce a dat probe de joc la formatia rusa Amkar Perm, va ramane la prima echipa. Altfel, din cauza faptului ca Hajduk Split va pleca din Turcia mai devreme de 9 februarie, data meciului amical cu FC Dinamo, conducerea clubului a gasit un alt adversar, formatia japoneza Jeff United.
TRATATIVE IN CEATA
In cursul zilei de ieri, oficialii lui Dinamo s-au intalnit cu patronul Universitatii Craiova, Dinel Staicu, pentru a negocia transferul lui Mihaita Plesan in "Groapa". La inchiderea editiei, cele doua parti se intelesesera asupra unui schimb de jucatori, urmand ca in Banie sa ajunga Alexandru Baltoi, Iulian Tames si Vladut Munteanu, plus o suma de bani. In ceea ce-l priveste pe Plesan, acesta a declarat ieri ca nu doreste sa plece la Dinamo, fiind sustinut si de antrenorul Pavel Badea, care nu a exclus plecarea de la echipa in cazul in care Staicu va mentine acordul cu "cainii rosii". (Mario Morcov)
×
Subiecte în articol: sport