x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport De acum, suntem liderul grupei

De acum, suntem liderul grupei

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    03 Iun 2007   •   00:00
De acum, suntem liderul grupei
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

La capătul unui meci pe care l-au dominat in totalitate din punct de vedere tactic, "tricolorii" şi-au luat aseară revanşa in faţa slovenilor, pentru barajul pierdut in 2001, şi au făcut un pas important spre turneul final al CE de anul viitor.

La capătul unui meci pe care l-au dominat in totalitate din punct de vedere tactic, "tricolorii" şi-au luat aseară revanşa in faţa slovenilor, pentru barajul pierdut in 2001, şi au făcut un pas important spre turneul final al CE de anul viitor.

Golurile reprezentativei noastre au fost marcate abia in partea a doua de Gabi Tamaş şi de Bănel Nicoliţă, ambii aflăndu-se la prima reuşită in tricoul naţionalei.

FILM. Pănă să deschidă scorul, deşi au avut iniţiativa, tricolorii ori au căzut in plasa jocului la ofsaid practicat de sloveni, in prima repriză atacanţii lui Piţurcă fiind semnalizaţi in afara jocului de şase ori, ori au fost brutalizaţi de jucătorii gazdă, cinci slavi fiind şi avertizaţi de centralul Douglas. Chiar şi aşa, Codrea ar fi putut deschide scorul, insă după ce l-a driblat pe portarul Handanovici şi a rămas singur cu poarta goală, a şutat peste transversală (‘39). "Mi-a sărit puţin mingea, dar acum nu mai contează că am ratat, e bine că am căştigat", a spus mijlocaşul Sienei la final. Foarte bine aşezaţi in apărare de Matjaz Kek in prima parte, slovenii au cedat in repriza secundă, la golul lui Nicoliţă un merit deosebit revenindu-i lui Cesar, care a greşit ca in curtea şcolii. "Am intălnit un adversar care a dat totul, in special din punct de vedere fizic, de aceea, in prima repriză, cănd au fost proaspeţi, slovenii au reuşit să ne blocheze. Că in partea a doua n-au mai avut prospeţime s-a văzut la golul lui Nicoliţă, cănd fundaşul lor a făcut acea eroare din cauza oboselii", a spus selecţionerul Romăniei, Victor Piţurcă, după terminarea partidei.

PROSTIE.
Introdus de Piţi in teren in locul lui Marica cu un sfert de oră inainte de final, Daniel Niculae nu a apucat să joace decăt patru minute, atacantul lui Auxerre, dar şi Cesar fiind eliminaţi in urma unui clinci prostesc pe care aceştia l-au avut chiar sub ochii arbitrului. Ambii vor lipsi peste patru zile, in partida de la Timişoara din echipa de start de aseară a slovenilor urmănd să mai lipsească Şukalo şi Koren, care au primit al doilea lor avertisment in aceste preliminarii.

REMARCĂ.
"Ne-am atins jumătate din obiectiv, acum aştept să căştigăm şi meciul de miercuri. Nicoliţă a făcut din nou o partidă extraordinară in deplasare, după cea cu Olanda, şi s-a demonstrat că am ales bine să joc cu el in locul lui Florentin Petre. Şi ceilalţi jucători au făcut un meci bun, insă am sesizat şi destule greşeli individuale, chiar la fotbaliştii importanţi. Cred că dacă vom căştiga şi meciul de miercuri, putem să ne găndim la turneul final al Campionatului European", a mai declarat Piţurcă. Graţie victoriei obţinute la Celje, Romănia a trecut pe prima poziţie a clasamentului grupei G, devansănd Olanda, cu care se află la egalitate de puncte, 14, la golaveraj, "tricolorii" avănd +8, faţă de +6, căt au batavii.

ATMOSFERĂ.
Cu o oră şi jumătate inaintea inceperii meciului, in tribunele micuţului stadion din Celje erau prezenţi aproximativ 50 de suporteri ai gazdelor şi circa 500 de romăni, atăt din ţară căt şi din străinătate. In incinta arenei şi in imprejurul acesteia comercianţii vindeau bere alcoolizată, insă intre suporterii celor două echipe nu s-au produs incidente.

Am fost la locul potrivit, la primul gol, pe care i l-am dedicat lui Bornescu. Am avut un meci foarte dificil. Vom avea emoţii şi la Timişoara. A fost mai greu ca in Olanda. Toată echipa a muncit" Gabriel Tamaş

Nu m-am supărat că am primit gol, golaverajul nu contează, punctele sunt importante. Bulgarii sunt agasanţi, nu ne lasă in pace, lupta e deschisă in continuare intre noi, Bulgaria şi Olanda" Victor Piţurcă

Se simte mirosul calificării dar mai avem un meci greu, acasă cu slovenii. Mă bucur că am inscris primul gol la echipa naţională şi imi doresc foarte mult să mai inscriu" Bănel Nicoliţă

×
Subiecte în articol: sport