x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dezvaluiri - Adi Mutu a fost "vanat" de Chelsea

Dezvaluiri - Adi Mutu a fost "vanat" de Chelsea

de Delia Gomoescu    |    19 Sep 2005   •   00:00
Dezvaluiri - Adi Mutu a fost "vanat" de Chelsea

Sunday Mirror a facut in editia sa de ieri cateva dezvaluiri legate de testele antidoping ce au dus la suspendarea lui Adrian Mutu.
Publicatia britanica a intrat in posesia unor copii ale documentelor prezentate de Neil Frazer, fostul medic al lui Chelsea, si de managerul gruparii, Jose Mourinho, in fata Comisiei de Apel a Premier League.

NEGATIV. "In documente se arata ca in iulie 2004 directorul executiv Peter Kenyon a discutat cu Frazer despre ingrijorarea sa privind comportamentul lui Mutu si despre zvonurile venite din Romania, potrivit carora atacantul ar fi consumat cocaina", scrie Sunday Mirror. Astfel, intr-o tentativa de a demonstra ca romanul s-ar fi drogat, Kenyon a cerut ca intreaga echipa sa fie supusa unui control antidoping inopinat. "Jucatorii urmau sa fie testati doar pentru detectarea unor droguri de recreere. Probele au fost luate la 12 iulie 2004, la baza de antrenament Harlington, iar rezultatele au fost negative."

SUSPECT. Cu toate acestea, comportamentul ulterior al lui Mutu l-a facut pe doctorul Frazer sa creada in continuare ca jucatorul consuma droguri, astfel ca in toamna a solicitat efectuarea unui nou test.

TESTUL DOI
In septembrie 2004, Neil Frazer l-a contactat pe Alan Hodgson, responsabil al FA, caruia i-a cerut ca Mutu sa fie supus unui test antidoping. Frazer a explicat ca este foarte important ca jucatorul sa fie testat in cel mult 48 de ore, pentru a se detecta eventuala prezenta a cocainei in organismul fotbalistului. "La 1 octombrie 2004, Mutu si alti doi coechipieri au fost controlati la baza de antrenament a clubului. Zece zile mai tarziu, Hodgson l-a sunat pe Frazer si i-a spus ca romanul a fost depistat pozitiv."

×
Subiecte în articol: sport mutu