x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo – Steaua 2-1: Pac, pac, Steaua adio titlu?

Dinamo – Steaua 2-1: Pac, pac, Steaua adio titlu?

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    05 Mai 2008   •   00:00
Dinamo – Steaua 2-1: Pac, pac, Steaua adio titlu?

“Roş-albaştrii” au pierdut aseară cea mai importantă partidă a lor din acest sezon, iar CFR Cluj este acum favorită la cîştigarea campionatului. Verdictul se va da miercuri, în ultima etapă a stagiunii. • VIDEO



“Roş-albaştrii” au pierdut aseară cea mai importantă partidă a lor din acest sezon, iar CFR Cluj este acum favorită la cîştigarea campionatului. Verdictul se va da miercuri, în ultima etapă a stagiunii.


8 mai 2007. Dinamo învinge pe CFR Cluj cu 1-0 şi, graţie acestui rezultat, Steaua îi confiscă grupării ardelene, definitiv, locul doi, de Liga Campionilor. 4 mai 2008. Alt campionat. “Cîinii” trebuie să predea ştafeta. Au de ales între Steaua şi vechea cunoştinţă, CFR.


SPLENDID. În “Groapă”, pe o ploaie care a căzut necontenit, Dinamo şi Steaua nu s-au menajat nici o clipă. S-a jucat cu garda jos. Şi cu determinare maximă. Lobonţ şi Zapata n-au găsit prilejul să-şi tragă sufletul. Mai norocoşi, “roş-albii” au lovit de două ori la rînd, prin Bratu şi prin Dănciulescu, ultimul nimeni altul decît finul lui Marius Lăcătuş. Singurul gol al Stelei, înscris de Ghionea, nu i-a mai ajutat pe războinicii lui Gigi Becali. După Universitatea Craiova, în ’91, titlul este pe cale să ia iarăşi drumul provinciei. De această dată ar putea ajunge în Ardeal, în vitrina CFR-ului. Alegerea dinamoviştilor.


REACŢII. “Cînd cîştigi un joc cu Steaua, e ca şi cum ai lua două campionate. Ne-am făcut datoria şi nu ne interesa cine va cuceri titlul”, a spus antrenorul lui Dinamo, Cornel Ţălnar. “Toţi sîntem trişti, însă nu avem ce face, trebuie să mergem înainte. Şansele noastre nu mai sînt foarte mari, însă, atît cît sînt de mici, micuţe, noi le vom juca pînă la capăt. Timişoara şi Dinamo au luat titlul Stelei”, a declarat tehnicianul Stelei, Marius Lăcătuş. “Există o justiţie divină. S-a făcut dreptate. Miercuri, cu «U» Cluj, vom avea determinarea pe care a avut-o Dinamo în acest meci. Sînt convins că nu mai putem pierde acest titlu”, a spus Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, formaţie care se bucură cel mai mult după deznodămîntul partidei din “Ştefan cel Mare”.


Pleacă Rădoi!

La finalul partidei de aseară, căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, a făcut o declaraţie-şoc: “În această vară vreau să plec. Sînt de opt ani la Steaua şi cred că a venit vremea pentru o schimbare. Cîte s-au întîmplat în acest retur m-a determinat să iau această decizie. Totuşi, mai este o etapă din acest campionat şi aşteptăm rezultatul dintre echipele clujene”. Stelistul a mai adăugat, referitor la lupta cu CFR Cluj: “Sînt mîndru că am reuşit să recuperăm o distanţă de 11 puncte faţă de clujeni, dar, în acelaşi timp, sînt trist. Noi am recuperat această diferenţă, dar tot noi am pierdut-o”. La rîndul său, patronul “roş-albaştrilor”, Gigi Becali, a declarat: “Asta este viaţa, nu se opreşte aici. Nu am ce să reproşez arbitrului Tudor, jucătorilor sau lui Marius Lăcătuş. El este pe viaţă la Steaua! Ştiu să şi cîştig, dar şi să pierd”.



×
Subiecte în articol: sport steaua dinamo