x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Divizia A - Favoritele au inceput cu dreptul

Divizia A - Favoritele au inceput cu dreptul

de Andrei Nicolescu    |    08 Aug 2005   •   00:00
Divizia A - Favoritele au inceput cu dreptul

Steaua s-a impus la Pitesti cu 1-0, Rapid, la acelasi scor, cu FC Vaslui, Dinamo si Poli Timisoara au castigat clar.

Nicolae Dica a adus Stelei si lui Oleg Protasov victoria in primul meci din Divizia A. Omul decisiv din sezonul trecut a pornit vijelios si acest sezon, aducand in Ghencea primele trei puncte.

Pitestenii au condus ostilitatile intr-o partida disputata in conditii vitrege, intrerupta dupa circa 20 de minute de arbitrul Augustus Constantin din cauza fulgerelor si a trasnetelor amenintatoare.

SCENARIU. Protasov a ales contraatacul pentru confruntarea cu fostul sau antrenor de la Veria, Sorin Cartu. Gazdele au dominat, dar nu si-au creat prea multe ocazii, iar cand au ajuns in careu s-au lovit de interventiile sigure ale lui Hamutovski. Desi cu un om mai putin (n.r. - Negoita a fost eliminat in prima repriza), gazdele au avut puterea de a domina finalul de meci, dar nu si inspiratia de a egala.

EROU. Soarta meciului s-a decis in minutul 34, cand Nicolae Dica a marcat dintr-o lovitura libera de la peste 30 de metri, profitand si de o reactie intarziata a portarului Vintila. "E simplu, ii cunosc pe baieti foarte bine, iar pe acest stadion ma simt ca acasa. Stiu ca incep sa fiu urat din ce in ce mai tare la Pitesti, pentru ca dau goluri impotriva lui FC Arges, dar sunt jucator profesionist si trebuie sa-mi fac treaba acolo unde joc", a declarat Dica, hulit dupa meci de fanii gazdelor.

OPTIMIST
"Ceea ce a fost azi aici nu se poate numi fotbal. Sunt multumit de cele trei puncte castigate. Nu cred ca echipa a jucat prost, asa cum se insinueaza. Nu sunt de acord ca avem o aparare slaba, iar meciul cu Rosenborg se va disputa pe alte coordonate" - Oleg Protasov, antrenor Steaua

SATISFACTIE
"N-am vazut de mult atata determinare la jucatorii nostri. Au jucat de 10 ori mai bine cu un om in minus decat Steaua si totusi au pierdut. Pacat! Mi-a placut foarte mult Cosmin Nastasie, care a fost un adevarat pericol" - Nicolae Dobrin, membru in Adunarea Generala a Clubului FC Arges

CARTU A FACUT CRIZE
Ca si la meciul cu Dinamo, din ultima etapa a campionatului trecut, cand FC Arges a pierdut cu acelasi scor, antrenorul Sorin Cartu a plecat de la stadion vociferand: "Nu mai dau nici o declaratie tot campionatul acesta, pentru ca daca ma apuc eu sa fac scandal se darama Divizia A. O sa deranjez multa lume din conducerea clubului". Pe tunelul care duce spre vestiare, tehnicianul Argesului a fost auzit strigand: "Uite cum ma fac eu de ras antrenand echipa asta. N-avem bani, nu facem transferuri... Numai asta stiu astia de aici, de la Pitesti". Dupa meci, Cartu s-a grabit sa ajunga acasa la Craiova, unde seara a fost nas la nunta fiicei lui Gabriel Boldici, fostul sau coleg din "Craiova Maxima", actualul antrenor cu portarii al nationalei. In alta ordine de idei, cei 1.000 de fani ai Stelei au parasit peluza in prima repriza din cauza conflictelor cu jandarmii.

DIVIZIA A - Etapa I
Vineri
  • Jiul - Gloria 0-2
    Paduretu (’45), S. Costin (’61)
  • National - fcm Bacau 1-0
    M. Oprea (’13)

    Sambata
  • FC Arges - Steaua 0-1
    N. Dica (’34)
  • FC Vaslui - Rapid 0-1
    R. Stancu (’42)
  • Sportul - CFR Cluj 1-1
    Mazilu (’13) / Oncica (’67)

    Duminica
  • Pandurii - Farul 1-2
    Vintilescu (’19) / I. Barbu (’16), Todoran (’45)
  • Otelul - Dinamo 1-4
    Badescu (’87) / G. Munteanu (’26, autogol), Baltoi (’37), Zicu (’72, ’74)
  • Timisoara - Poli Iasi 3-0
    G. Coman (’13), Osei (’36), Silvasan (’87)

    Etapa viitoare:
  • Vineri, 12 august: Poli Iasi - Otelul Galati (18:00, Telesport); FCM Bacau - Poli Timisoara (20:00, National TV)
  • Sambata, 13 august: CFR Cluj - Jiul (18:00, TVR 2), Gloria Bistrita - FC Vaslui (18:00, netelevizat); Farul - Sportul (20:15, Telesport)
  • Duminica, 14 august: Dinamo - Pandurii Tg.-Jiu (18:15, Telesport); Rapid - FC Arges (19:00, National TV); Steaua - FC National (20:15, TVR 1)
  • ×
    Subiecte în articol: sport