x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Djokovic îl învinge în 62 de minute pe Garin la Astana

Djokovic îl învinge în 62 de minute pe Garin la Astana

05 Oct 2022   •   21:03
Djokovic îl învinge în 62 de minute pe Garin la Astana
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic a oferit o primă demonstrație de tenis spectacol, miercuri la Astana Open, unde al patrulea favorit a trecut cu 6-1, 6-1, în doar 62 de minute de Cristian Garin, în cadrul turneului ATP 500.

Proaspăt câștigător al celu de al 89-lea său titlu la nivel de circuit fără a pierde un set, duminică, la Tel Aviv, Djokovic și-a menținut nivelul impresionant într-o prestație aproape fără greșeală la debutul turneului din Kazahstan. Sârbul a fost în control de la început, găsind consistență și precizie cu loviturile sale de la sol pentru a-l ține sub presiune pe Garin, valorificând cinci din cele opt mingi de break.
Astfel, Djokovic a dus la 3-0 a avantajului său în seria întâlnirilor directe împotriva chilianului.

„De la început și până la sfârșit, o mare performanță", a declarat Djokovic după meci. „Să joci într-un turneu nou, în condiții diferite, primul meci nu este niciodată ușor. Evident, cauți să vezi cum te vei adapta, dar eu am făcut-o perfect, într-adevăr, am jucat cât de bine pot. Pur și simplu l-am făcut să muncească și am folosit fiecare oportunitate care mi s-a prezentat."

Odată cu triumful de la Tel Aviv de la sfârșitul săptămânii trecute, Djokovic a devenit singurul jucător ATP care a câștigat titluri pe zgură (Roma), iarbă (Wimbledon) și hard în 2022.

„Am fost norocos că de-a lungul carierei mele am fost de fapt destul de rapid în a mă adapta la diferite condiții și suprafețe", a declarat Djokovic. „Dar cred că această experiență mă ajută în a ști ce să fac. Dar, să câștigi un turneu, e diferit față de situația în care pierzi în finală sau în semifinale, e o diferență din punct de vedere mental. Venind la acest turneu mă simt încrezător, mă simt entuziasmat, mă simt motivat, așa că cred că și asta ajută să mă adaptez rapid."

Următorul adversar al sârbului la Astana, va fi Botic van de Zandschulp, numărul 34 mondial.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: novak djokovic