x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dorit de Dinamo

Dorit de Dinamo

20 Oct 2004   •   00:00

Titular in sezonul trecut, cand Galata era antrenata de Fatih Terim, Ovidiu Petre nu mai prinde primul "unsprezece" de cand a venit Gica Hagi. Internationalul roman este foarte tentat sa revina in tara.

DANIEL STAN, MARIAN STEFAN

GATA DE PLECARE. Ovidiu Petre are bagajele pregatite pentru o noua destinatie
Transferat in urma cu doua sezoane la Galatasaray Istanbul, Ovidiu Petre a avut o perioada buna la gruparea turca. Surprinzator insa, Gica Hagi nu mai conteaza pe serviciile internationalului roman, desi predecesorul sau, Fatih Terim, il considera un titular de baza. Momentan, desi nu a spus-o oficial, Petre si-ar dori o revenire in campionatul nostru ori un transfer in Olanda.

SITUATIE GREA. Vara trecuta a fost una cu probleme pentru Ovidiu Petre. Dupa plecarea lui Florin Bratu la Nantes, mijlocasul roman a intrat din nou in "gura" presei, care anunta in fiecare zi plecarea sa. Numai ca antrenorul Gica Hagi declara la momentul respectiv: "Ovidiu este un fotbalist pe care ma bazez. Nu va pleca nicaieri". S-a discutat la momentul respectiv chiar de un transfer la Ajax Amsterdam, acolo unde Petre a mai fost in probe cu doi ani in urma, insa totul a picat din cauza conducerii Galatei. Afirmatiile tehnicianului roman au ramas doar la stadiul de simple vorbe, fostul jucator al lui FC National nemaintrand in planurile sale, iar asta nici macar in partide de verificare.

VARIANTE. Cu prilejul miniturneului amical de la Bucuresti, din urma cu doua saptamani, unde "Cim Bom" a participat la un "triunghiular" alaturi de FC National si Steaua, s-ar fi discutat o revenire a lui Petre in campionatul romanesc. Acest lucru ar fi posibil, insa jucatorul nu agreeaza un transfer definitiv, ci doar un imprumut. O varianta foarte vehiculata in ultimele zile este Dinamo, mai ales ca vicepresedintele Gigi Netoiu a anuntat ca, in iarna, campioana va aduce doi-trei jucatori importanti, cu nume. "Momentan nu pot confirma. Dar nici infirma. Cine nu si-ar dori un fotbalist ca Ovidiu Petre? Este un subiect de actualitate. Vom vedea ce pretentii are si ce spun impresarii sai", a comentat "Comandantul", lasand de inteles ca exista un interes pentru fotbalistul Galatei. Trecerea internationalului in Stefan cel Mare poate fi posibila, mai ales ca Tames ar putea fi vandut la finele turului in Rusia sau in China. O alta varianta pentru Ovidiu Petre ar fi FC National, fosta sa echipa, unde este dorit de managerul Cosmin Olaroiu. Daca baskanii Galatei se vor decide asupra unui imprumut, exista posibilitatea ca salariul jucatorului sa fie suportat de actualul club, urmand ca la noua sa formatie sa incaseze doar prime de joc.

INTERES

"Nu pot infirma aceasta informatie. Am spus ca vom aduce cativa jucatori importanti, insa nu pot da nume. Cine nu si-ar dori un fotbalist ca Ovidiu Petre? Este un subiect de actualitate. Oricum, antrenorul Ioan And one va decide in privinta transferurilor" - Gheorghe Netoiu, vicepresedinte Dinamo

VARIANTA

Surse foarte apropiate jucatorului sustin ca Ovidiu Petre nu mai intra in vederile antrenorului Gheorghe Hagi deoarece acesta "nu doreste sa-si puna presa turca in cap. Dupa experienta pe care a avut-o la Bursaspor, unde jucau patru fotbalisti romani, Hagi refuza sa mai aiba in subordine jucatori din Romania si tocmai de aceea l-a marginalizat pe Ovidiu. Poate ca va pleca in iarna si astfel ii va face pe plac «regelui»", a declarat sursa Jurnalului. Chiar daca a spus in mai multe randuri ca in tara nu va juca decat pentru FC National, oficialii dinamovisti iau foarte serios in calcul "varianta Ovidiu Petre", jucator impresariat de firma Becali & Popescu.

×
Subiecte în articol: sport petre ovidiu