x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dorit de TSKA Sofia

Dorit de TSKA Sofia

15 Feb 2005   •   00:00

Internationalul roman Ionel Ganea a intrat in vizorul liderului din campionatul Bulgariei, TSKA Sofia. Vecinii de la sud de Dunare au mare nevoie de un atacant de valoare si insista pentru varful lui Wolverhampton.

CATALIN FAINISI

MUTARE. Ionel Ganea ar putea juca la sud de Dunare
Desi a trecut prin cea mai grea perioada din cariera, stand departe de teren in ultimele sase luni, Ionel Ganea a revenit la pregatirile lui Wolverhampton si va juca din nou in luna martie, dupa operatia suferita la ligamentele incrucisate. Cum au aflat de refacerea golgeterului activ al echipei nationale a Romaniei, bulgarii de la TSKA Sofia au si inceput discutiile cu oficialii clubului din liga a doua engleza, pentru achizitionarea acestuia. Pe langa sezonul in curs, "Ganezu" mai are un an de contract cu gruparea din Albion.

OFERTA. Oficialii lui TSKA nu vor sub nici un chip sa-l scape pe roman, ei fiind dispusi, conform unor informatii din presa bulgara, sa ofere doua milioane de dolari pentru achizitionarea sa. Motivul pentru care bulgarii sunt atat de interesati de serviciile romanului este lipsa de jucatori in atacul echipei lui Ferario Spasov, care l-a pierdut si pe golgeterul Stoyko Sakaliev. Varful bulgar, care a inscris si in dubla confruntare din Cupa UEFA impotriva Stelei, apartine clubului Naftex Burgas si s-a intors la echipa. Astfel, campionii Bulgariei au ramas descoperiti in atac, o alta optiune pentru acest post fiind francezul Nicolas Ouedec, coleg cu Ionel Danciulescu la Shandong, in China.

VIITOR. Ganea nu a putut fi contactat in legatura cu acest subiect, dar, conform unor declaratii din presa engleza, spera ca sezonul viitor sa evolueze din nou in Premier League, desi echipa sa se afla la 12 puncte de un loc in play-off. "Inca mai avem o sansa de a promova si nu vreau s-o ratez. Meseria mea este sa dau goluri si abia astept sa revin si sa fac asta. Le datorez multe fanilor care m-au sprijinit si sper sa ma revansez fata de ei", a spus romanul in varsta de 31 de ani, care vrea sa inscrie cat mai multe goluri, alaturi de colegul sau din atac, sud-coreeanul Seol Ki-Heon. Acesta din urma a starnit deja interesul gruparilor din Premier League, cum ar fi Birmingham, Charlton, Everton sau Southampton.

ISTORIE
TSKA Sofia este unul dintre cele mai puternice cluburi din istoria Bulgariei, avand 29 de titluri de campioana in vitrina. Echipa eliminata de Steaua in ultimul tur preliminar al Cupei UEFA in acest sezon l-a lansat in fotbalul mare pe Hristo Stoicikov, actualul selectioner al Bulgariei. Cel mai galonat jucator din istoria tarii de la sud de Dunare a facut istorie in curtea clubului militar, castigand patru titluri, trei Cupe si o Supercupa a Bulgariei, devenind de asemenea "Gheata de Aur" a Europei, ceea ce i-a adus transferul la FC Barcelona. In incercarea de a reveni la gloria de demult, clubul din Sofia l-a achizitionat in acest retur si pe Benoit Cauet, fost jucator al lui Inter Milano. Francezul, in varsta de 36 de ani, a mai evoluat, de-a lungul timpului, la Olympique Marseille, Caen, Nantes, Paris Saint-Germain, Torino, Como si Bastia.
×
Subiecte în articol: sport