x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dupa 22 de ani, iar In sferturile Cupei Davis

Dupa 22 de ani, iar In sferturile Cupei Davis

06 Mar 2005   •   00:00

SPORT
Echipa de Cupa Davis a Romaniei a reusit calificarea, invingand Belarus, semifinalista editiei precedente, cu 3-2. Punctele decisive au fost reusite de Pavel si de Hanescu, care i-au invins ieri pe Mirnii si pe Voltchkov.

Izbanda dramatica

Dupa ce Andrei Pavel egalase scorul general, 2-2, prin victoria in fata lui Max Mirnii, Victor Hanescu a adus Romaniei calificarea in sferturile de finala ale Grupei Mondiale a Cupei Davis. "Tricolorii" au mai atins aceasta faza in urma cu 22 de ani!
DELIA GOMOESCU - Brasov

VICTORIE! Echipa Romaniei saluta marele succes in fata publicului de la Brasov
In meciul decisiv al confruntarii cu Belarus, Victor Hanescu l-a invins pe Vladimir Voltchkov, cu 7-6 (2), 6-4, 7-6 (6), parafand o calificare istorica pentru un sport care in Romania mai respira doar prin zvacnirile din circuitul ATP ale lui Andrei Pavel. De remarcat ca "tricolorii" au scos din competitie semifinalista de anul trecut a Cupei Davis.

DISPUTAT. Hanescu a inceput ezitant confruntarea cu Voltchkov, fiind condus la un moment dat cu 5-3. Dar Victor a fost protagonistul unei reveniri de senzatie, impingand setul in tie-break, pe care, finalmente, l-a castigat cu 7-2. Cu un moral excelent, Victor s-a impus si in partida a doua, cu 6-4, in uralele celor 1.500 de spectatori aflati in Sala Sporturilor din Brasov. Runda a treia a fost dramatica, Voltchkov ratand doua mingi de set. Cei doi au ajuns la tie-break, unde Hanescu a revenit de la 5-2, pentru a castiga cu 8-6.

BUCURIE. Dupa ultima minge a meciului, Victor a explodat de fericire, fiind repede acoperit de Andrei Pavel, Gabriel Trifu, Florin Segarceanu si ceilalti membri ai echipei noastre. "Este cea mai fericita zi din viata mea, mai ales fiindca am obtinut o victorie pentru Romania", au fost primele cuvinte ale lui Victor Hanescu. Andrei Pavel era si el in culmea fericirii: "Suntem cu totii foarte fericiti, astfel ca nu mai simtim nimic", a declarat jucatorul numarul 1 al Romaniei.

EMOTII. Capitanul nejucator Florin Segarceanu a precizat: "Am jucat si in urma cu 22 de ani, dar acum nici nu mai conteaza acest lucru. Nici nu mai stiu cum am facut fata acestor emotii. Este cea mai grea, dar si frumoasa victorie din viata mea!". Presedintele FR de Tenis, Ilie Nastase, radia de fericire: "Indiferent de ce o sa se intample mai departe, vom juca doi ani in Grupa Mondiala. Recunosc, mi-a fost mai frica la meciul lui Hanescu, dar el a jucat senzational si merita toate laudele. Sper sa fie anul nostru in Grupa Mondiala".

ALEGERI CU REPETITIE
Profitand de organizarea Cupei Davis la Brasov, oficialii din Federatia Romana de Tenis au programat alegerile pentru posturile de presedinte si de vicepresedinti tot in orasul de la poalele Tampei. Adunarea Generala a avut loc sambata dimineata, insa in cele din urma a fost declarata nestatutara, pentru ca din cei 165 de membri cu drept de vot nu au fost prezenti decat 93, in loc de 110, cat era minimul prevazut de regulament, foarte multi preferand sa boicoteze evenimentul. Se pare ca nemultumirea cea mare a constat in nominalizarea lui Ilie Nastase pentru un nou mandat de presedinte. Pentru organizarea alegerilor la Brasov, federatia a cheltuit peste 100 milioane de lei degeaba. Adunarea Generala se va intruni din nou pe 25 martie, la Bucuresti.

DUBLU
In meciul de dublu disputat sambata, Andrei Pavel si Gabriel Trifu au fost invinsi, 6-7, 3-6, 4-6, de cuplul bielorus Max Mirnii / Vladimir Voltchkov. "Am mers cap la cap pana la tie-break, unde ei au avut mai multa sansa. Baietii nostri au facut mai multe greseli, iar adversarii au fost mai puternici", a spus Florin Segarceanu, capitanul nejucator al Romaniei.
×
Subiecte în articol: sport