x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dupa spanioli si italieni, si nemtii pleaca acasa

Dupa spanioli si italieni, si nemtii pleaca acasa

25 Iun 2004   •   00:00

Die Mannschaft spune Auf Wiedersehen Euro

PORTUGALIA - ANGLIA: 8-7 (2-2: 1-1) (dupa penalty-uri Echipa demisionarului Rudi Voller nu a reusit sa castige nici un meci in Portugalia. Presa germana tuna si fulgera, in timp ce mass-media din Cehia savureaza razbunarea.
DELIA GOMOESCU

Germania paraseste Euro 2004 pe usa din dos. Dupa ce a adunat doar doua puncte din meciurile cu Olanda si cu Letonia, selectionata lui Rudi Voller a pierdut ultima partida din grupa in fata echipei a doua a Cehiei. Pentru ziaristii nemti, doua cuvinte sunt la ordinea zilei: umilinta si deceptie.

IDIOTI. "S-a terminat! Rudi, suntem idiotii Europei", titreaza cotidianul Bild, acelasi care nu s-a sfiit sa-i faca pe elevii lui Voller "carnati" dupa amicalul cu Romania. "Ce rusine! Cata umilinta! Am pierdut si in fata Cehiei B. Rudi, este sfarsitul. Si pentru noi, si pentru tine", scrie Bild, care apreciaza ca Michael Ballack este singurul jucator german care merita sa faca parte din "Nationalmannschaft". "Suntem foarte dezamagiti. In urma cu doi ani ne bucuram de titlul de vicecampioni mondiali, iar acum suntem eliminati inca din grupe. Toate acestea ne-au lasat un gust amar. In a doua repriza, echipa a jucat, pentru prima oara la acest turneu, asa cum am dorit", a declarat la randul sau Voller.

RAZBUNARE. In tabara adversa, lucrurile stau, bineinteles, cu totul altfel. Cehii au savurat atat a treia victorie in Portugalia, cat si razbunarea in fata nemtilor, echipa care i-a invins in finala Euro 1996. "Adio Germania! Este un vis. Chiar si fara 9 titulari formatia lui Karel Bruckner a castigat", scrie ziarul Sport. Potrivit presei cehe, fanii echipei lui Nedved le-au cantat nemtilor "Auf Wiedersehen" chiar inainte de inceputul meciului.

NERVI. Peste 3.000 de sustinatori germani au asistat consternati la eliminarea nationalei lor, intr-una din pietele din centrul orasului Hamburg. Fanii, care au privit meciul cu Cehia pe un ecran urias, nu au primit cu calm vestea ca favoritii lor se vor intoarce acasa cu coada intre picioare. Peste 50 de suporteri furiosi au spart mai multe vitrine si au ranit un cameraman al televiziunii germane. In urma incidentelor, politia locala a interogat 23 de persoane.

Voller a demisionat

Eliminarea nationalei germane l-a determinat pe selectionerul Rudi Voller sa renunte la postul sau. "Demisionez", i-a anuntat el scurt pe ziaristii germani. Potrivit cotidianului Bild, antrenorul plateste pentru greselile formatiei sale. "Pentru Rudi, nu exista compromisuri. Daca si echipa ar fi reactionat la fel la infrangeri, Voller n-ar fi ajuns in aceasta situatie. Dar echipa l-a lasat singur. Acum toata Europa rade de noi", scrie Bild. Ziarul german dezvaluie ca viitorul selectioner va fi Ottmar Hitzfeld, fostul antrenor al lui Bayern Munchen.

×
Subiecte în articol: sport voller