x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport E dezamagit de jocul din aparare

E dezamagit de jocul din aparare

10 Feb 2005   •   00:00

Selectionerul Victor Piturca este multumit de jocul echipei in partida cu Slovacia, dar recunoaste ca "tricolorii" au prezentat cateva carente in compartimentul defensiv.


SORIN ANGHEL

CONTRA CRONOMETRU. Victor Piturca mai are o luna si jumatate pana la meciul cu Olanda. Pana atunci, el trebuie sa gaseasca solutii pentru compartimentul defensiv

Jurnalul National: Domnule Piturca, sunteti multumit de jocul echipei nationale in meciul contra Slovaciei?
Victor Piturca: Tinand cont de conditiile in care s-a desfasurat acest meci, cu jucatori care au stat mai mult prin aeroporturi, pot spune ca da. Le-am cerut multe, dar au fost realizari putine.

Aceasta va fi formula si pentru jocul cu Olanda?
E prea devreme ca sa spun acest lucru. Jucatorii trebuie sa munceasca mai mult la club, dar si la echipa nationala. In aceste doua zile au fost insa situatii anormale. A contat si la Stelea oboseala, insa la el s-a vazut cel mai mult acest lucru.

Cum apreciati evolutia lui Adrian Ilie?
S-a vazut ca a depasit problemele fizice, este pregatit, iar de valoarea lui nu mai trebuie sa mai vorbim. A avut un aport esential in comportamentul ofensiv.

Nu ati avut emotii la "scarita" lui Pancu de la lovitura de pedeapsa?
Mie imi plac jucatorii care au curajul sa faca asemenea executii. L-am felicitat.

Radoi va fi folosit in continuare fundas dreapta?
Cred ca Mirel Radoi ar da un randament mai bun in centru. Am fost obligat sa-l folosesc fundas dreapta, pentru ca cei patru jucatori pe care ii aveam in vedere pentru acest post au lipsit din cauza unor accidentari. Nici pe Dorinel Munteanu nu l-am folosit pe postul lui, insa ramane un jucator valoros, care mai poate ajuta echipa nationala. Si Rat a evoluat neconvingator, insa el a revenit dupa niste probleme medicale. Sper ca pana la meciul cu Olanda sa mai apara si alte solutii pentru postul de fundas stanga. Am avut cateva probleme in aparare care m-au pus pe ganduri, dar la meciul cu Olanda sper ca ele sa dispara.

CONTESTARE
Golul lui Daniel Pancu a fost realizat dintr-un penalty obtinut de Adrian Ilie la contactul cu Petras. Slovacii au contestat decizia arbitrului Costas Kaiptanis, din Cipru. Pana la golul lui Pancu, romanii au mai cerut o lovitura de pedeapsa. In minutul 31, Florentin Petre a fost impins cu mana in suprafata de pedeapsa de catre Cech, dar arbitrul a lasat jocul sa continue. La finalul jocului, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a stat de vorba cu romanii care muncesc in Cipru. "Aveti incredere in noi", le-a spus "Corleone".
SPERANTE
Victor Piturca a precizat ca jucatorii tineri convocati pentru meciul cu Slovacia au sanse sa evolueze in curand ca titulari la echipa nationala. "Cei introdusi in repriza a doua sunt jucatori tineri, care pot imbraca in curand tricoul de titulari. L-am felicitat pe Daniel Niculae, pacat insa ca a ratat acea ocazie din prima repriza", a afirmat Piturca. Site-ul oficial al UEFA apreciaza ca atacantul Daniel Oprita a salvat echipa Romaniei in Cipru. "Un gol inscris in prelungirile partidei de Daniel Oprita a adus echipei Romaniei o remiza in fata unei formatii a Slovaciei ramase in zece oameni", a notat sursa citata.
×
Subiecte în articol: sport