x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ECHIPA NATIONALA / Ca in vremurile bune

ECHIPA NATIONALA / Ca in vremurile bune

22 Mar 2005   •   00:00

Revenirea lui Dorinel Munteanu si Viorel Moldovan la echipa nationala i-a imbarbatat pe jucatorii lui Piturca.



  • de CATALIN FAINISI, MIHAI IGIROSANU

  • EXPERIENTA. "Hai sa-i invatam pe baieti cum se castiga meciurile mari", par sa-si spuna veteranii Munteanu si Moldovan
    Atmosfera in jurul echipei nationale pare destul de optimista, in ciuda presiunii mari pe care o exercita partida cruciala cu Olanda, de sambata, din "Giulesti". Astfel, "tricolorii" au efectuat antrenamentele de la Saftica cu zambetul pe buze, majoritatea fiind "montati" pentru intalnirea cu "portocala mecanica".

    VETERANI. Vedetele antrenamentului echipei nationale au fost "batranii" Dorinel Munteanu si Viorel Moldovan, care au fost nedespartiti si s-au amuzat pe durata sedintei de pregatire. Acestia le-au povestit colegilor mai tineri, cum ar fi Mihaita Plesan si Nicolae Mitea, despre meciurile tari ale "nationalei" din trecut, incercand astfel sa-i imbarbateze in ceea ce priveste "derby"-ul de la sfarsitul saptamanii. "Le vom povesti noi mai multe, dar important este sa privim spre viitor si sa lasam la o parte ce a fost. Trebuie sa invingem Olanda", a declarat "Moldobut" la sfarsitul antrenamentului deschis.

    BILETE EPUIZATE RAPID
    Ieri dimineata, FRF a scos la vanzare biletele pentru meciul de sambata. La stadioanele "Giulesti" (unde se va desfasura si confruntarea cu Olanda), "Steaua" si "Dinamo" au fost comercializate cate aproximativ 3.000 de bilete, majoritatea pentru tribuna a II-a si peluze. Multe dintre tichetele pentru tribuna I si sectorul "0" au fost rezervate obligatiilor FRF, sponsorilor, delegatiei olandeze si rudelor jucatorilor echipei nationale. Mii de fani au luat cu asalt ghiseele celor trei arene, biletele epuizandu-se in mai putin de o ora.

    MINUT DE RECULEGERE
    La solicitarea Federatiei olandeze, inceputul meciului de sambata seara va fi precedat de un minut de reculegere in memoria fostului celebru antrenor olandez, Rinus Michels, decedat joi, 3 martie, intr-un spital din Bruxelles, la varsta de 77 de ani. Creator al fotbalului modern, in anii ’70, Michels a condus echipa nationala a Olandei, compusa din mari nume ca: Neeskens, Cruyff, Krol sau Rensenbrink, catre finala CM 1974, pentru ca in 1988 sa cucereasca titlul european cu Van Basten, Gullit, Rijkaard si compania.

    FERICIT
    Unul dintre cei mai fericiti jucatori din lotul lui Victor Piturca este Cristi Chivu, care a reintrat pe teren pentru AS Roma dupa sapte luni de convalescenta. "Ma simt din nou fotbalist si sunt bucuros pentru faptul ca am jucat trei meciuri la Roma fara probleme, desi imi propusesem initial sa evoluez doar in unul. Mi-era dor de atmosfera de la lot si nu ma intereseaza banderola de capitan", a spus internationalul roman, care a depus un efort urias pentru a fi apt pentru meciul de sambata. Referitor la intentia lui Inter Milano de a-l cumpara de la AS Roma pentru 12,5 milioane de euro, "tricolorul" a preferat sa se abtina de la comentarii, motivand ca acum principala sa preocupare este partida cruciala a echipei nationale.

    ×
    Subiecte în articol: sport