x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fost ministru al Sportului: Gimnastele noastre au fost discriminate în fața întregii lumi

Fost ministru al Sportului: Gimnastele noastre au fost discriminate în fața întregii lumi

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2024   •   13:15
Fost ministru al Sportului: Gimnastele noastre au fost discriminate în fața întregii lumi

Aş propune un act normativ prin care Ana şi Sabrina să fie premiate cu valoarea medaliei de bronz, spune marți Eduard Novak, fost ministru al Sportului, care afirmă că gimnastele din România „au fost discriminate în fața întregii lumi”.

„Ieri, Ana Bărbosu şi Sabrina Voinea, gimnastele noastre, au fost discriminate în fața întregii lumi, un moment absolut jenant pentru lumea sportului. Fetelor, sper să nu lăsați ceea ce s-a întâmplat să vă afecteze, voi sunteți puternice şi peste patru ani o să le dovediți tuturor ce puteți!”, a scris marți pe Facebook Eduard Novak.

El spune că România ar trebui să arate respect pentru munca celor două gimnaste și că ele ar trebui premiate.

„Dacă aş avea astăzi puterea de decizie, aş propune un act normativ prin care Ana şi Sabrina să fie premiate cu valoarea medaliei de bronz. Măcar noi să le arătăm respect pentru munca lor, dar şi să le ajutăm să depăşească acest coşmar. Hai, România!”, a adăugat fostul ministrul al Sportului.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a trimis o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică, adresată direct președintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestației exercițiului la sol al Sabrinei Voinea Maneca, informează marți COSR.

Sabrina Voinea Maneca a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video și foto infirmă această teorie, conform COSR.

În conjunctura acordării notelor și acceptării contestațiilor, afectată a fost și Ana Barbosu, care pentru un minut și jumătate a fost pe locul 3, medaliată cu bronz.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: eduard novak gimnastica discriminat