x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Eliminată în optimi la Miami, Iga Swiatek ratează Sunshine Double

Eliminată în optimi la Miami, Iga Swiatek ratează Sunshine Double

de Redacția Jurnalul    |    26 Mar 2024   •   11:15
Eliminată în optimi la Miami, Iga Swiatek ratează Sunshine Double
Sursa foto: Hepta

Ekaterina Alexandrova (16 WTA) a pus capăt tentativei Igăi Swiatek de a obține a doua victorie la Sunshine Double. Rusoaica a învins-o pe numărul 1 mondial cu 6-4, 6-2, luni noaptea, în optimi de finală la Miami Open. Este prima victorie din carieră a Alexandrovei în fața unui număr 1 mondial.

Ajunsă anul trecut în sferturi la Miami, Alexandrova o va înfrunta miercuri pe Jessica Pegula, locul 5 mondial. Pegula s-a calificat în al treilea sfert de finală consecutiv la Miami, învingând-o pe Emma Navarro (20 WTA), cu 7-6(1), 6-3.

Alexandrova a dominat-o pe Swiatek de pe linia de serviciu și de pe linia de fund pentru a obține a doua victorie în fața polonezei. Alexandrova a obținut prima sa victorie cu același scor la Melbourne 500 din 2021, dar Swiatek a câștigat cele trei întâlniri de atunci.

„Am jucat de destul de multe ori înainte și uneori a fost vorba de trei seturi", a declarat Alexandrova, citată de site-ul oficial WTA.

„Cred că uneori am fost destul de aproape de ea, dar încă departe. Câștigând împotriva ei, bineînțeles că mă simt minunat. Nu sunt sigură dacă este o surpriză sau nu, dar am muncit destul de mult pe teren și a dat roade."

Venind după victorii în fața Donnei Vekic și a Anastasiei Pavlyuchenkova, Alexandrova a reușit să facă break în primul game, ceea ce i-a conferit un avantaj pe care l-a valorificat cu succes.

Primul ei serviciu și forehandul au pus-o în dificultate pe Swiatek, care nu a avut răspunsuri pentru plasamentul, puterea și precizia ei. Swiatek a generat doar o singură minge de break în meci, dar Alexandrova a salvat-o pentru a-și extinde avantajul în primul set la 4-2.

Alexandrova a încheiat setul inaugural în 49 de minute cu un game la zero decisiv. Ea a reușit 17 lovituri câștigătoare cu 17 erori neforțate, în timp ce Swiatek a reușit opt lovituri câștigătoare cu 16 erori neforțate.

„Încerc să merg mai mult în interiorul terenului, încercând să lovesc totul în fața ta pentru ca adversara să nu aibă atât de mult timp", a spus Alexandrova. „Cred că atunci când intră este foarte bine, dar uneori nu funcționează. Dar astăzi a funcționat".

Swiatek a revenit de la un set în urmă pentru a o învinge pe Linda Noskova, cap de serie numărul 26, cu 24 de ore mai devreme, dar luni seară a avut dificultăți în a găsi soluții. În ciuda faptului că a servit cu 71% cu primul servciu, Swiatek a pierdut de trei ori pe propriul serviciu în meci.

Venind după victoria de la Indian Wells, Swiatek a încercat să devină a doua femeie care să câștige de două ori ambele turnee turnee americane de două ori, după ce a făcut acest lucru în 2022.

„Dezamăgită, cu siguranță, pentru că am crezut că voi juca mai bine aici, la Miami", a declarat Swiatek.

„Dar ea a jucat un meci extraordinar și, cu siguranță, a fost cea mai bună jucătoare de astăzi. Serviciul ei, mi-a fost greu să îl citesc. M-am încordat puțin când nu am putut returna bine".

Alexandrova a obține a 13-a victorie din carieră în fața unei adversare din Top 10. Ea a terminat meciul cu 31 de lovituri câștigătoare și 27 de erori neforțate. Swiatek a reușit doar 11 lovituri câștigătoare, față de 27 de erori neforțate.

„Al doilea sfert de finală aici, al doilea an la rând", a spus Alexandrova. „Să o bat pe Iga după atâtea încercări și ea să fie numărul 1. Este prima dată când o înving pe numărul 1. Toate aceste trei lucruri sunt foarte speciale pentru mine."

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Iga Swiatek miami