x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Anglia nu va juca împotriva echipelor de tineret din Rusia, în ciuda deciziei UEFA

Anglia nu va juca împotriva echipelor de tineret din Rusia, în ciuda deciziei UEFA

de Redacția Jurnalul    |    27 Sep 2023   •   10:45
Anglia nu va juca împotriva echipelor de tineret din Rusia, în ciuda deciziei UEFA
Sursa foto: Hepta

Echipele de tineret ale Angliei nu vor juca împotriva Rusiei, a anunțat marți Federația de Fotbal (FA), după ce UEFA a informat că intenționează să reintroducă echipele Under-17 ale Rusiei în competițiile europene pentru prima dată de la invazia Ucrainei de către această țară.

În urma invaziei, forul de conducere al fotbalului european a decis în februarie 2022 că toate echipele rusești - naționale sau de club - vor fi suspendate de la participarea la competițiile continentale.

UEFA a anulat, de asemenea, parteneriatul cu compania energetică rusă Gazprom.

Într-o declarație de marți, după reuniunea Comitetului său executiv de la Limassol, în Cipru, UEFA a afirmat că este "conștientă că copiii nu ar trebui să fie pedepsiți pentru acțiuni a căror responsabilitate revine exclusiv adulților...

"Din aceste motive, Comitetul Executiv al UEFA a decis ca echipele rusești de jucători minori să fie readmise în competițiile sale în cursul acestui sezon.

"Comitetul Executiv a cerut administrației UEFA să propună o soluție tehnică care să permită readmiterea echipelor rusești U17 (atât la fete, cât și la băieți) chiar și atunci când au avut loc deja tragerile la sorți."

UEFA a adăugat că meciurile echipelor rusești se vor juca în afara Rusiei și nu vor avea steagul, imnul sau echipamentul național al țării.

"... interzicând accesul copiilor la competițiile noastre, nu numai că nu recunoaștem și nu susținem un drept fundamental pentru dezvoltarea lor holistică, dar îi discriminăm în mod direct", a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Federația engleză a declarat că nu este de acord cu decizia UEFA.

"Nu susținem poziția de readmitere a Rusiei în competițiile UEFA pe categorii de vârstă, iar poziția noastră rămâne aceea că echipele engleze nu vor juca împotriva Rusiei", a declarat un purtător de cuvânt al FA pentru Reuters.

Finala Campionatului European U-17 masculin va avea loc anul viitor în Cipru, în timp ce turneul feminin se va desfășura în Suedia.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tineret rusia anglia boicot fotbal uefa