x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Sainz, cel mai rapid timp pentru Ferrari în prima sesiune de antrenamente de la Monaco

Sainz, cel mai rapid timp pentru Ferrari în prima sesiune de antrenamente de la Monaco

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2023   •   07:20
Sainz, cel mai rapid timp pentru Ferrari în prima sesiune de antrenamente de la Monaco
Sursa foto: Hepta

Carlos Sainz, de la Ferrari, a fost cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente pentru Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, care s-a desfășurat vineri, cu Fernando Alonso, de la Aston Martin, pe locul al doilea.

Septuplul campion mondial Lewis Hamilton a stabilit al treilea cel mai rapid tur, la bordul unui Mercedes cu un nou look, cu îmbunătățiri semnificative la lonjeroane și suspensii, iar câștigătorul de anul trecut, Sergio Perez, a fost al patrulea pentru Red Bull.

Perez a avertizat înainte de începerea acțiunii de pe circuit că Monaco nu este cel mai puternic circuit al Red Bull, în ciuda faptului că sportivii au câștigat toate cele cinci curse de până acum în acest sezon.

Mexicanul i-a identificat pe piloții Ferrari și pe Alonso ca fiind cele mai mari amenințări.

Cel mai bun timp al lui Sainz, de un minut și 13,372 secunde, într-o după-amiază frumos însorită în principatul mediteranean, a fost stabilit pe pneuri medium și sub privirile președintelui Ferrari, John Elkann.

Cel mai bun timp al său a fost cu 0,338 mai rapid decât efortul lui Alonso.

Sesiunea s-a încheiat cu trei minute mai devreme, când steagurile roșii au indicat că Alex Albon și-a accidentat Williams-ul la ieșirea din primul viraj Sainte Devote, distrugând partea stângă a mașinii sale.

"Destul de multe daune. Este vorba atât de colțul din față, cât și de cel din spate, aripa din spate, aripa din fagure cred că la fel de probabil", a declarat reporterilor James Vowles, șeful echipei, care s-a arătat totuși încrezător că Albon va reuși să ajungă la a doua sesiune.

De asemenea, antrenamentele au fost suspendate cu 22 de minute înainte de final, când Nico Hulkenberg a atins bariera și și-a rotit Haas-ul la Nouvelle Chicane, după tunel.

Charles Leclerc de la Ferrari, eroul localnicilor, care va urmări sâmbătă al treilea pole position consecutiv la Monaco, a fost al cincilea cel mai rapid, iar Max Verstappen, dublul campion mondial de la Red Bull, a fost al șaselea și nu s-a simțit confortabil cu configurația mașinii sale.

Lando Norris de la McLaren a fost al șaptelea cel mai rapid.

Mercedesul a fost în centrul atenției atunci când toate mașinile au fost expuse în pitlane înainte de sesiune, iar directorul de inginerie de pe circuit, Andrew Shovlin, și-a rezervat judecata.

"Nu am văzut probleme majore, ceea ce reprezintă un început util. Făceam câteva comparații privind configurația între mașini, așa că cred că avem o direcție bună acolo - Lewis părea să fie într-un loc mai fericit decât George (Russell)", a spus el.

"Este un început bun, dar suntem cu siguranță atenți la numeroasele moduri în care poți greși la Monaco.

"Monaco este despre încredere pentru pilot. Lewis a avut-o în această dimineață, dar George nu a avut-o, așa că este vorba despre a lucra la ajustările care vor aduce asta."

Russell a fost doar al 15-lea cel mai rapid.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Programul Marelui Premiu al Principatului Monaco

Sâmbătă

  • ora 13:30 - a treia sesiune de antrenamente
  • ora 17:00 - calificări

Duminică

  • ora 16:00 - cursa

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: marele premiu monaco Carlos Sainz