x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cazul Simonei Halep, ziua 2 la TAS. Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat responsabilitatea pentru „contaminarea involuntară cu roxadustat”

Cazul Simonei Halep, ziua 2 la TAS. Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat responsabilitatea pentru „contaminarea involuntară cu roxadustat”

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2024   •   09:56
Cazul Simonei Halep, ziua 2 la TAS. Patrick Mouratoglou și-ar fi asumat responsabilitatea pentru „contaminarea involuntară cu roxadustat”
Sursa foto: Hepta

Simona Halep a ajuns, în urmă cu câteva minute, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), iar imediat după ce sportiva a intrat, a sosit și fostul antrenor Patrick Mouratoglou, cel care va fi audiat joi în cazul dopajului sportivei cu Roxadustat.

UPDATE "Faptul că Academia Mouratoglou, prin Patrick Mouratoglou, şi-a asumat faptul că i-au prescris un medicament sau un supliment care, până la urmă, s-a dovedit a fi contaminat, este un pas înainte. Nu ştiu în ce măsură judecătorii vor ţine cont de acest lucru, pentru că Simona a avut posibilitate să declare acest supliment şi în momentul în care i-au fost preluat testul anti-doping în anul 2022 şi la prima audiere.

Din ce am înţeles, eu vorbesc numai din ce am citit din ziar pentru că nu am surse directe, nu ar fi făcut acest lucru şi s-ar putea să fi încercat pe această cale să îşi protejeze un pic echipa. Un lucru care s-a dovedit nefolositor pentru ea şi, dacă într-adevăr ţii la sportiv şi trebuie să te gândeşti că până la urmă, tu ca echipă sau tu ca antrenor, pui sportivul în primul plan, ar fi fost bine ca Patrick Mouratoglou să iasă mai devreme şi poate i-ar fi uşurat şansa", a declarat Daniel Dobre la Antena 3 CNN.

Update Corespondenții Antena 3 CNN transmit că Patrick Mouratoglou și-a asumat responsabilitatea în fața judecătorilor pentru testul pozitiv al Simonei Halep, „contaminarea involuntară cu roxadustat”, așa cum ar fi spus antrenorul francez la audieri.  

Stire initiala Simona Halep nu a făcut declarații jurnaliștilor prezenți în fața TAS. Ea le-a zâmbit celor care au așteptat-o. Sportiva nu are voie să facă declarații în perioada audierilor la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Imediat după ce Halep a intrat în Tribunal, a ajuns și Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al sportivei, care va fi audiat joi și va trebui să explice modul în care Simonei i-a fost administrat produsul contaminat cu Roxadustat.

Audierile mai multor persoane implicate au loc timp de trei zile, până vineri, 9 februarie 2024 la sediul TAS din Lausanne, Elveția.

Părțile, martorii și experții vor participa la audiere atât personal, cât și de la distanță.

Audierile vor avea loc cu ușile închise, deoarece niciuna dintre părți nu a solicitat o audiere publică, potrivit TAS.

„Susținerile orale de încheiere vor avea loc în ultima zi. Încheierea audierii ar trebui să aibă loc în jurul orei 15:30 (16.30 - ora României), în 9 februarie 2024”, potrivit TAS.

Comisia TAS desemnată să audieze această chestiune este compusă din Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (SUA) și profesorul Ulrich Haas (Germania).

(sursa: Mediafax)

×