x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cu o lună înainte de Jocurile de iarnă din 2022, Beijingul demarează „circuitul închis" COVID-19

Cu o lună înainte de Jocurile de iarnă din 2022, Beijingul demarează „circuitul închis" COVID-19

05 Ian 2022   •   12:00
Cu o lună înainte de Jocurile de iarnă din 2022, Beijingul demarează „circuitul închis" COVID-19

Cu o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, organizatorii au început o operațiune de tip „buclă închisă" pentru a preveni ca un focar de COVID-19 în rândul participanților la Jocuri să se răspândească în rândul publicului larg din China.

Jocurile din 2022, care vor începe pe 4 februarie, vor avea loc în timp ce lumea se confruntă cu varianta Omicron, foarte transmisibilă, deși China, care are o politică de toleranță zero față de COVID, a raportat doar câteva cazuri de Omicron.

Organizatorii au declarat miercuri că bula „în circuit închis", din care participanții pot pleca doar dacă ies din țară sau sunt supuși carantinei, a fost activată conform planului, marți, în aceeași zi în care președintele Xi Jinping a vizitat mai multe facilități ale evenimentului.

Xi și-a exprimat „încrederea fermă" că personalul Jocurilor „va continua să facă o treabă bună în toate pregătirile pentru a asigura succesul deplin al Jocurilor Olimpice și Paralimpice de iarnă de la Beijing", a relatat miercuri, televiziunea de stat CCTV, citată de Reuters.


Restricțiile la locurile de desfășurare a Jocurilor din Beijing și Zhangjiakou, în provincia vecină Hebei, vor fi mult mai stricte decât cele din timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din vara anului trecut.

Marți, secția de sosiri și plecări în circuit închis de la Aeroportul Internațional Beijing Capital a gestionat primul său zbor de pasageri de la Narita din Tokyo, a raportat Civil Aviation News of China.

Bucla restrânge acțiunea personalului legat de Jocuri la anumite zone din interiorul și din jurul locurilor de desfășurare a Jocurilor Olimpice, pentru a evita orice contact și risc de transmitere cu populația locală. Participanții de peste mări vor zbura direct în și din bucla închisă.

Peste 2.000 de sportivi din întreaga lume vor veni în China pentru Jocuri, la care se adaugă 25.000 de alte „părți interesate", un număr mare de peste hotare. Organizatorii nu au precizat câte dintre aceste persoane vor fi în circuitul închis.

Experții din domeniul sănătății și-au exprimat îngrijorarea că transmisibilitatea rapidă a variantei Omicron prezintă provocări suplimentare pentru prevenirea epidemiilor la Jocuri, care nu vor avea spectatori internaționali.

Organizatorii au declarat că se așteaptă la cazuri de COVID-19 la Jocurile Olimpice, dar și-au exprimat, de asemenea, încrederea în planurile lor de izolare.

Pe lângă COVID, pregătirile pentru Jocuri au fost umbrite de un boicot diplomatic al Jocurilor de către țări precum Statele Unite, Canada și Australia în semn de protest față de situația drepturilor omului din China, în Xinjiang și Hong Kong, ceea ce înseamnă că nu vor trimite reprezentanți politici sau diplomatici.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice