x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Emmanuel Macron susține naționala Franței direct în Qatar

Emmanuel Macron susține naționala Franței direct în Qatar

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2022   •   13:30
Emmanuel Macron susține naționala Franței direct în Qatar
Sursa foto: Hepta

Emmanuel Macron a fost în Qatar pentru a susține naționala Franței în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal, scrie AFP.

"Îmi asum în totalitate această vizită. Am susţinut echipa Franţei în urmă cu patru ani, când era în Rusia, şi o susţin şi în Qatar", a spus președintele Franței.

El s-a întors din această țară unde a asistat, miercuri, la meciul dintre Franța și Maroc, din semifinalele Campionatului Mondial. Macron se va întoarce duminică în Qatar pentru a asista la finala cu Argentina. 

"Uitaţi ce e, au fost multe dezbateri, oamenii au spus 'nu ne vom uita, vom boicota televiziunea'. Însă cifrele vorbesc. Ne iubim echipa naţională, suntem mândri de ea, vrem ca ea să câştige, o vom susţine până la capăt. Acum, le ţin pumnii pentru duminică", a precizat Macron, referindu-se la audiențele televiziunilor, care au prevalat în fața încercărilor de boicotare a campionatului de fotbal.

El a avut cuvinte de laudă și pentru naționala Marocului, vizitând jucătorii la vestiare, după meciul cu Franța. 
"Vreau să salut echipa marocană şi întregul popor marocan. A făcut un meci foarte frumos şi în special un Mondial foarte frumos", a mai explicat șeful statului francez. 

Decizia acestuia vine pe fondul scandalului de corupție de la vârful Parlamentului European, în care mai mulți eorodeputați, printre care și vicepreședinta elenă a legislativului UE, Eva Kaili, sunt acuzați că au luat mită de la Qatar și Maroc pentru a susține interesele acestor țări. 

"Trebuie ca în astfel de cazuri justiţia şi toate serviciile să îşi facă treaba. Trebuie întotdeauna să cunoşti faptele, să înţelegi cine este implicat şi apoi să iei măsurile potrivite. Instituţiile competente vor lua decizii adaptate pe baza faptelor", a afirmat Macron, care a apreciat transparența de care au dat dovadă autoritățile belgiene în acest caz. 


 

×