x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Atletism recunoaşte că a primit bani de la ruşi

Fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Atletism recunoaşte că a primit bani de la ruşi

18 Dec 2015   •   16:27
Fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Atletism recunoaşte că a primit bani de la ruşi

Senegalezul Lamine Diack, fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), a recunoscut că a primit bani de la federaţia rusă de atletism, în scopuri politice, scrie ziarul francez Le Monde, care a făcut rost de declaraţiile făcute anchetatorilor de Diack, ce este inculpat pentru corupţie.

În această toamnă, Diack, 82 de ani, a fost inculpat pentru corupţie pasivă şi spălare de bani sub formă agravată. El este acuzat că ar fi primit sume de bani pentru a acoperi practicile dopante din atletismul rus. Diack a fost acuzat că ar fi primit bani pentru a acoperi practicile dopante din atletismul rus.

Diack le-a explicat anchetatorilor procedura care i-a permis să primească sume importante din partea federaţiei ruse de atletism.

Diack dorea să se opună lui Abdoulaye Wade, preşedintele Senegalului, la alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 2012. El avea nevoie de bani "pentru a închiria vehiculele, sălile de întâlnire, pentru a fabrica afişe în toate satele şi cartierele oraşului".

În acelaşi moment s-a pus problema atleţilor ruşi cu paşapoarte biologice anormale, ameninţaţi deci de suspendare pentru dopaj. Împreună cu Habib Cissé, consilierul său juridic, şi Gabriel Dollé, responsabilul departamentului medical şi antidoping al IAAF, ambii inculpaţi pentru "corupţie pasivă'', Lamine Diack a acoperit practicile dopante şi a amânat suspendările, în schimbul banilor.

"(Valentin) Balahnicev (preşedintele federaţiei ruse de atletism) este cel care a organizat toate acestea", a afirmat Diack. AGERPRES

×