x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fostul rugbyst George Baltă îl încuraşează pe Neşu.

Fostul rugbyst George Baltă îl încuraşează pe Neşu.

18 Mai 2011   •   11:11
Fostul rugbyst George Baltă îl încuraşează pe Neşu.

Rugbystul George Balta, care in martie 2006 a suferit un accident similar cu cel al lui Mihai Nesu, i-a transmis fotbalistului ca exista viata chiar si dupa o asemenea tragedie.

"Mihai nu trebuie sa dezarmeze. Va fi o recuperare grea, anevoioasa, in care are nevoie de multa vointa. Are nevoie de prieteni si de familie in jurul sau. Planul psihologic este mai important decat va puteti da seama. Insa la cum il stiu pe Mihai ca sportiv, cred ca nu se va da batut. Exista viata chiar si dupa o asemenea tragedie. Chiar daca nu mai poti face sport, asta nu inseamna ca totul s-a terminat. Eu acum muncesc la editura lui George Straton, care mi-a oferit un job, lucru pentru care ii sunt recunoscator", a spus George Balta intr-un interviu acordat site-ului sportlocal.ro.

Ca si in cazul lui Nesu, medicii s-au ferit sa ofere un prognostic la inceput. "Am ajuns la performanta de a face o multime de lucruri singur. Daca la inceput nu puteam nici sa ma scarpin in cap, acum mananc singur, ma spal singur, ma imbrac singur. Fiecare din aceste reusite au insemnat o victorie a mea asupra bolii. Asa trebuie sa faca si Mihai. Sa lupte necontenit, cu ajutorul celor din jur. Nimeni nu trebuie sa ii planga de mila, ci doar sa il incurajeze si sa il puna la treaba", a adaugat Balta.

George Balta a afirmat ca lucreaza intre sase si sapte ore pe zi la recuperare, iar de curand a inceput sa simta frigul in picioare: "Recuperarea nu va aparea dintr-o data. Eu spre exemplu lucrez zilnic sase-sapte ore pentru recuperare. La mai bine de cinci ani de la accident am ajuns sa imi folosesc mainile in proportie de 80 la suta. Mi-a aparut si sensibilitatea pe picioare, ceea ce este un mare pas inainte. Nici nu va inchipuiti ce fericit am fost cand am simtit din nou frig la membrele inferioare".

×
Subiecte în articol: extrasport mihai nesu george balta