x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Înotătorul rus Evgeny Rylov susține că este anchetat de FINA din cauza succesului său olimpic

Înotătorul rus Evgeny Rylov susține că este anchetat de FINA din cauza succesului său olimpic

28 Mar 2022   •   11:50
Înotătorul rus Evgeny Rylov susține că este anchetat de FINA din cauza succesului său olimpic

Dublul campion olimpic Evgeny Rylov din Rusia a afirmat că este vizat de Federația Internațională de Natație (FINA) deoarece este „imaginea mondială a înotului".

FINA a inițiat o procedură disciplinară împotriva lui Rylov pentru o potențială încălcare a regulilor sale, ca urmare a presupusei sale participări la un miting pro-război pe stadionul Luzhniki, din Moscova.

Rylov a fost unul dintre cei opt sportivi ruși identificați la mitingul condus de președintele rus Vladimir Putin, la 18 martie, pentru a susține invazia Ucrainei.

În vârstă de 25 de ani, înotătorul care a obținut o dublă medalie olimpică la proba de spate la Jocurile Olimpice de anul trecut de la Tokyo, cu titluri pe distanțele de 100 de metri și 200 de metri, și-a purtat medaliile olimpice pe scenă alături de gimnaști, schiori și alte personalități, purtând simbolul naționalist „Z".

În prezent, el este investigat de FINA, comisia de disciplină a organismului de conducere deschizând o anchetă împotriva sa, la începutul acestei săptămâni.

„Cred că tot ceea ce contează este că sunt imaginea mondială a înotului și că am o dublă calitate", a declarat Rylov, pentru ziarul rus Sport Express, citat de insidethegames.biz.

„Dacă nu aș fi fost eu pe scena de la Luzhniki, ci altcineva dintre înotători, poate că nici nu ați fi acordat atenție.

La Jocurile Olimpice, am atras o atenție sporită, iar acum este fixată asupra mea în toate aspectele vieții".

Apariția lui Rylov la mitingul de la locul principal de desfășurare a Jocurilor Olimpice din 1980, de la Moscova, a dus, de asemenea, la rezilierea contractului de sponsorizare încheiat cu Speedo.

Speedo a confirmat că a donat diferența din taxa de sponsorizare a lui Rylov Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați, care în prezent îi ajută pe ucrainenii care fug din casele lor, în urma atacului Rusiei.

Pe lângă cele două medalii olimpice de aur, Rylov a obținut argintul la 4x200 m liber la Tokyo 2020 și bronzul la 200 m spate la Rio 2016.

De asemenea, el a câștigat opt medalii la Campionatele Mondiale, inclusiv aurul probei de 200 m spate, la ultimele două ediții de la Gwangju, în 2017, și Budapesta, în 2019.

Sportivilor ruși și belaruși li s-a permis să concureze ca neutrii la competițiile FINA.

Dar, în condițiile în care mai multe țări amenințau că vor boicota Campionatele Mondiale, organismul care guvernează natația și-a revizuit poziția, interzicând sportivilor din cele două națiuni să participe la oricare dintre evenimentele sale.

Rylov a declarat că nu va concura la Campionatele Mondiale - programate să se desfășoare la Budapesta, între 18 iunie și 3 iulie – pentru a-i susține pe sportivii suspendați, cu câteva ore înainte de confirmarea interdicției pentru sportivii ruși.

„Cred că prin pierderea competiției, se pierde dezvoltarea sportului", a scris Rylov într-o postare pe Instagram.

„Nu contează cât de trist poate suna, dar sportul nu poate avansa fără concurenți demni.

Federațiile ar trebui să tragă concluzii cu privire la direcția în care vor să dezvolte sportul și care au fost principiile lui Pierre de Coubertin, atunci când a inițiat organizarea Jocurilor Olimpice, care ar fi trebuit să unească oamenii."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: evgeny rylov