x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Jocurile Olimpice pentru Tineret ar putea fi organizate în 2028 la Brașov

Jocurile Olimpice pentru Tineret ar putea fi organizate în 2028 la Brașov

10 Oct 2022   •   11:42
Jocurile Olimpice pentru Tineret ar putea fi organizate în 2028 la Brașov

Jocurile Olimpice pentru Tineret ar putea fi organizate în 2028 la Brașov. Premierul Nicolae Ciucă a cerut un plan de acțiune pentru pregătirea și fundamentarea demersurilor de depunere a dosarului de țară pentru pregătirea procedurilor de organizare a acestei competiții internaționale.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

„Cu această ocazie, participanții au discutat despre beneficiile reprezentate de găzduirea, la Brașov, a Jocurilor Olimpice pentru Tineret, în 2028. Această competiție poate aduce României oportunități de dezvoltare a infrastructurii sportive, încurajarea tinerilor în practicarea sporturilor de iarnă, promovarea țării noastre în rândul țărilor cu capacitate de organizare a unor competiții la cel mai înalt nivel și valorificarea potențialului local, atât turistic, cât și sportiv. Investițiile din ultimii ani realizate la Brașov pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European în 2013, urmate de proiecte în derulare, precum Sala Polivalentă, modernizarea și extinderea domeniului schiabil, noua infrastructură pentru sporturile de iarnă și Centrul de cercetare pentru comunități montane reprezintă atuuri relevante pentru găzduirea, la Brașov, a Jocurilor Olimpice pentru Tineret. În acest sens, premierul a cerut un plan de acțiune pentru pregătirea și fundamentarea demersurilor de depunere a dosarului de țară pentru pregătirea procedurilor de organizare a acestei competiții internaționale”, anunță Executivul.

La discuții au participat consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu, Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic, secretarul general al COSR, George Boroi, președintele Consiliului Județean Brașov și primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

(sursa: Mediafax)

×