x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport UPDATE Tenismena chineză Shuai Peng a dispărut. Noi imagini distribuite de media chineză

UPDATE Tenismena chineză Shuai Peng a dispărut. Noi imagini distribuite de media chineză

21 Noi 2021   •   18:00
UPDATE Tenismena chineză Shuai Peng a dispărut. Noi imagini distribuite de media chineză

Jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng, fostă numărul 14 mondial și câștigătoare a probei de dublu la Roland Garros în 2014, a apărut la un turneu de tenis de la Beijing, potrivit fotografiilor oficiale de la eveniment.

Ea este îmbrăcată într-o jachetă albastră și pantaloni sport albi, potrivit fotografiilor postate pe contul oficial Weibo al China Open, scrie ANSA.

În timp ce lumea sportului este îngrijorată de soarta jucătoarei de tenis Peng Shuai, pe reţelele de socializare au început să apară imagini cu sportiva.

Un jurnalist chinez al unei publicații de stat a postat sâmbătă pe Twitter două înregistrări video cu sportiva. În primul clip sportiva apare la masă alături de antrenorul său și de alte două femei. În al doilea clip sportiva pare că nu știe că este filmată, însă zâmbește când realizează ce se întâmplă. Există, însă, dubii legate de autenticitatea imaginilor sau de momentul în care au fost realizate.

Shuai Pen a dispărut după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier Gaoli Zhang de agresiuni sexuale. Ea a făcut această acuzație pe rețeaua de socializare Weibo, dar, după doar 20 de minute, mesajul a fost șters, iar conturile sale de socializare au fost cenzurate.

Locul unde se află atleta este necunoscut de la scurt timp după ce a făcut publică plângerea, iar unele publicații internaționale, cum ar fi Le Monde, sugerează că aceasta ar fi fost exilată în SUA.

În urma unor proteste la nivel mondial, inclusiv din partea unor vedete de tenis și a ONU, jurnaliștii de stat din China au publicat o mulțime de imagini care pretind că sportiva este bine. O înregistrare postată pe Twitter de editorul ziarului Global Times, Hu Xijin, o arată pe jucătoarea chineză de tenis stând pe un stadion, alături de un grup de invitați. Un reporter de la Global Times a postat pe Twitter un alt videoclip care o arată pe Peng semnând autografe pentru copii pe același stadion.

ȘTIRE INȚIALĂ Sporeşte îngrijorarea privind dispariţia jucătoarea de tenis Shuai Peng care l-a acuzat pe fostul vicepremier de violenţă sexuală.

Fotografii, a căror autenticitate nu a fost verificată, înfăţişând-o pe Shuai Peng zâmbitoare, au apărut pe reţelele de socializare pe măsură ce creşte presiunea internaţională asupra Chinei pentru a oferi informaţii despre soarta jucătoarei chineze.

Mai multe ţări, inclusiv SuA, şi-au exprimat „îngrijorarea”, iar ONU a cerut dovada că jucătoarea este în regulă, în timp ce hashtag-ul #WhereisPengShuai s-a răspândit rapid pe reţelele de socializare.

Patru fotografii cu campioana de tenis au fost postate pe contul de Twitter @shen_shiwei, etichetate de reţeaua de socializare drept „media afiliată statului chinez”.

O fotografie o arată pe o jucătoare zâmbitoare cu o pisică în braţe în ceea ce pare a fi casa ei. Pe fundal sunt vizibile jucării de pluş, un trofeu, un steag chinez şi acreditări. Un alt instantaneu arată un selfie al lui Peng Shuai cu o figură din Kung Fu panda, un film de animaţie pentru copii.

În fundal apare un cadru cu o imagine a lui Winnie the Pooh. Contul de Twitter susţine că aceste fotografii au fost postate în privat de jucătoare pe o reţea de socializare pentru a le transmite contactelor ei „un weekend fericit”.

Twitter este o reţea socială blocată în China şi numai persoanele cu software VPN o pot accesa.

Mediafax

×
Subiecte în articol: shuai peng