x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport UEFA renunță la planul de reacceptare în competiții a echipelor de tineret din Rusia

UEFA renunță la planul de reacceptare în competiții a echipelor de tineret din Rusia

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2023   •   23:55
UEFA renunță la planul de reacceptare în competiții a echipelor de tineret din Rusia
Sursa foto: Hepta

UEFA a decis marți că echipele sub 17 ani ale Rusiei nu vor juca în meciurile de calificare la Campionatul European din această lună, după ce a ajuns la concluzia că nu se poate găsi „nicio soluție tehnică" pentru a le permite să joace.

Organismul de conducere al fotbalului european a votat luna trecută pentru a reintroduce echipele de tineret rusești, în ciuda interdicției impuse țării din cauza invaziei din Ucraina.

Comitetul Executiv a cerut, de asemenea, să se găsească o "soluție tehnică" pentru a permite reintrarea în competiții a echipelor rusești de băieți și fete sub 17 ani, chiar dacă au fost deja efectuate tragerile la sorți.

O serie de țări au criticat această poziție și au declarat că vor refuza să joace împotriva Rusiei. UEFA nu a discutat soluțiile în cadrul reuniunii de marți a Comitetului Executiv.

"Punctul de pe ordinea de zi a fost retras, deoarece nu s-a putut găsi nicio soluție tehnică pentru a permite echipelor rusești să joace", se arată într-un comunicat, citat de insidethegames.

În februarie 2022, UEFA a suspendat toate echipele rusești din competițiile sale, la scurt timp după începerea invaziei țării în Ucraina.

De asemenea, a anulat un contract de sponsorizare cu gigantul energetic rus Gazprom și a mutat finala UEFA Champions League și Supercupa UEFA de la Sankt Petersburg și, respectiv, Kazan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uefa Rusia