x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport LaLiga cere ajutorul fanilor pentru a raporta cazurile de rasism după abuzul asupra lui Vinicius Jr

LaLiga cere ajutorul fanilor pentru a raporta cazurile de rasism după abuzul asupra lui Vinicius Jr

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   00:15
LaLiga cere ajutorul fanilor pentru a raporta cazurile de rasism după abuzul asupra lui Vinicius Jr
Sursa foto: Hepta

LaLiga a înființat un canal de reclamații pe site-ul său pentru ca fanii să ajute la identificarea incidentelor de rasism din timpul meciurilor, a anunțat joi organismul fotbalistic, după ce a depus a opta plângere la autorități în legătură cu abuzul asupra atacantului Vinicius Jr. de la Real Madrid

Internaționalul brazilian Vinicius a acuzat LaLiga că continuă să nu facă nimic în legătură cu fanii rasiști de la meciuri, după ce videoclipuri difuzate pe rețelele de socializare au arătat cum unii suporteri strigau injurii și aruncau cu obiecte spre el în timpul unui meci din decembrie.

El a fost din nou victima unor insulte rasiale în timpul înfrângerii suferite de Real la Barcelona în "Clasico" de duminică.

"Având în vedere evenimentele care au avut loc (în timpul meciului), în care s-a observat din nou un comportament rasist intolerabil împotriva lui Vinicius Jr, LaLiga a raportat insultele rasiste la Tribunalul de Instrucție din Barcelona", a precizat aceasta într-un comunicat, citat de Reuters.

Pentru a accelera identificarea infractorilor, LaLiga a creat un canal de reclamații pe site-ul său "astfel încât fanii care ar putea avea informații sau orice indiciu privind identitatea autorilor să poată contacta LaLiga și să furnizeze datele de identificare necesare pentru a depune plângerile relevante".

La începutul acestei săptămâni, Mallorca FC a revocat cardul de membru al unui fan pentru trei ani, după ce suporterul le-a adresat insulte rasiste lui Vinicius Jr. și lui Samu Chukwueze de la Villarreal, în februarie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vincius Jr. real madrid rasism