x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fă, Doamne, o minune!

Fă, Doamne, o minune!

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    02 Oct 2007   •   00:00
Fă, Doamne, o minune!

După infrăngerea din prima etapă, de la Praga, "roş-albaştrii" se vor duela in această seară cu cea mai in vogă echipă a momentului in Premier League, Arsenal Londra.

STEAUA - ARSENAL - Invincibili acasă in faţa britanicilor

După infrăngerea din prima etapă, de la Praga, "roş-albaştrii" se vor duela in această seară cu cea mai in vogă echipă a momentului in Premier League, Arsenal Londra.

Â
Steaua se va afla astăzi in faţa celui mai greu test din acest sezon, in Ghencea urmănd a ajunge trupa lui Arsene Wenger, care domină campionatul englez şi a spulberat-o pe FC Sevilla, 3-0, in primul meci din grupa H. In cele cinci meciuri disputate in istorie pe teren propriu contra echipelor din Insulă, steliştii sunt neinvinşi. Paradoxul este insă acela că Arsenal ar putea avea diseară un singur fotbalist englez in echipa de start, puştiul-minune Theo Walcott, in vărstă de doar 18 ani.Â

Â

STRATEGIE. Antrenorul italian Massimo Pedrazzini a condus aseară antrenamentul oficial, prilej cu care a pus la punct şi ultimele detalii tehnico-tactice. Faţă de formula trimisă pe teren in ultima etapă de campionat, cu FC Vaslui, Pedrazzini va miza contra "tunarilor" şi pe stoperul Dorin Goian, mijlocaşul Florin Lovin şi pe play-maker-ul Nicolae Dică, toţi trei menajaţi special pentru confruntarea din Liga Campionilor. In primul "11" va fi titularizat atacantul Vali Badea, care deţine in faţa lui Dorel Zaharia avantajul experienţei in cea mai importantă competiţie europeană a cluburilor. In schimb, ieri, managerul sportiv Adrian Ilie a anunţat că Goian are şanse mici să fie recuperat pănă la ora meciului cu Arsenal. Bilete se vor vinde şi azi pănă la ora meciului.

florin.gongu@jurnalul.ro

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

Â

Tratament special pentru Van Persie

Steliştii vor incerca o strategie specială pentru a-l opri pe atacantul olandez al lui Arsenal, Robin Van Persie, considerat principalul pericol pentru poarta lui Zapata: "Toţi jucătorii lor sunt valoroşi, dar diferenţa in atac o va face Van Persie, care va avea parte de o atenţie specială in Ghencea", a dezvăluit Adrian Ilie. "Sperăm să rămănem neinvinşi pe Ghencea in faţa echipelor engleze şi după acest meci. Şi un egal ar fi bun, pentru că orice punct in această grupă poate fi considerat un pas inainte spre calificare".

Â

Atuuri

Managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie, s-a arătat destul de optimist inaintea jocului din această seară. "Dacă ne-am considera victime sigure, nu ne-am mai prezenta la meci. Suntem increzători, nu putem să ne considerăm bătuţi dinainte. S-au văzut multe meciuri in care echipele mai slab cotate au scos rezultate bune in faţa favoriţilor. Am fi mulţumiţi cu un joc bun şi un rezultat pe măsură. N-o să le fie uşor englezilor, Steaua va face totul să le fie căt mai greu la Bucureşti. Dacă am ajuns in Liga Campionilor, inseamnă că suntem cea mai bună echipă din Romănia. Şi la Lyon, Stelei i se dădeau puţine şanse, la fel şi cu Valencia. Publicul şi faptul că plecăm outsideri sunt atuurile noastre".

Â

Dragomir: "O echipă de extratereştri"

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a lăsat optimismul său proverbial deoparte inaintea confruntării cu londonezii. "Arsenal e o echipă de extratereştri, iar toată echipa Stelei nu costă căt un jucător al englezilor. Steaua nu se poate pune cu ea. Totuşi, eu nu mă iau după ce spun unii sau alţii, nu poţi fi umilit nici cănd iei zece goluri." Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat: "Pentru ca Steaua să bată Arsenal trebuie să aibă o organizare foarte bună, pentru că intălneşte o echipă clar superioară. Dacă Steaua reuşeşte să adune patru puncte in această grupă, cu siguranţă va merge in Cupa UEFA".

×
Subiecte în articol: sport arsenal