x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC NATIONAL - "U" CRAIOVA 3-1 / Ii facura si pe olteni

FC NATIONAL - "U" CRAIOVA 3-1 / Ii facura si pe olteni

20 Sep 2004   •   00:00

Dupa victoria lejera obtinuta in fata Universitatii Craiova, Nationalul s-a distantat la 4 puncte de Rapid, acumuland 18 puncte din sapte etape. Totusi, Olaroiu inca nu se gandeste la titlu.

CATALIN FAINISI, MARIO MORCOV

FC National este un fenomen in fotbalul romanesc. Gino Iorgulescu se vaita in fiecare an. Ba ca echipa nu are bani, ba ca este prigonita de arbitri. Dar Caramarin & Co. impresioneaza mereu prin constanta in joc si evolutiile foarte bune. Asa s-a intamplat si sambata, cand elevii lui Cosmin Olaroiu au doborat si reduta sifonata de scandaluri a Craiovei, invingand cu 3-1.

SPERANTE.Oltenii au venit in Cotroceni la finele celei mai agitate saptamani din istoria clubului. Dupa ce au fost antrenati in cinci zile de Stefan Iovan, Eugen Neagoe si reintorsul Mircea Rednic, "juvetii" au sperat la un rezultat bun in fata liderului, care sa le redea increderea. Fara sanse, fiindca Nationalul a dovedit inca o data de ce ocupa primul loc in Divizia A.

OPTIMIST. In ciuda infrangerii, Rednic s-a declarat multumit de munca elevilor sai, considerand ca in "Cotroceni" au facut cel mai bun joc al acestui sezon. "Ne-am creat ocazii, iar in unele momente am dominat jocul. La mai mult nici nu ma asteptam. Poate la obtinerea unui punct, dar sa nu uitam ca FC National a avut un inceput de sezon foarte bun", a comentat "Puriul".

PRECAUTIE

"Mai sunt 23 de etape in care se pot intampla multe. Pentru noi e important ca am castigat acest meci. Avem un lot omogen, echilibrat valoric. Fiecare jucator din lot va avea sansa sa joace. Vor interveni modificari de la un meci la altul, in functie de strategia pe care o vom aborda" - Cosmin Olaroiu, Antrenor FC National

AVERTISMENT

"Faptul ca au fost 11 jucatori straini pe teren este o problema pe care trebuie sa o luam in considerare. Cred ca poate sa ajute competitia interna daca jucatorii sunt valorosi, dar in acelasi timp trebuie sa le dea de gandit fotbalistilor nostri talentati" - Anghel Iordanescu, Selectioner Romania

CONTESTATIE

La sfarsitul meciului, oficialii craioveni s-au gandit ca, daca n-au fost in stare sa invinga pe teren, poate o fac la "masa verde". Astfel, ei au contestat echipa lui Olaroiu, pentru ca a folosit sase jucatori straini (Twaite, McKain, Srhoj, Abiodun, Griffith, Mitrovici), cu unul mai mult decat permite regulamentul.

Oltenii nu au inteles prea bine regulamentul, destul de ambiguu de altfel, care spune ca "echipele divizionare A pot folosi cinci jucatori de cetatenie straina, in teren, pe toata durata jocului". Cei sase stranieri "bancari" nu au evoluat simultan, astfel incat demersul craiovenilor pare sortit esecului, dupa cum a declarat si Dumitru Mihalache, seful departamentului Competitii din cadrul FRF. Memoriul oltenilor va fi judecat de Comisia de Disciplina, insa chiar contestatarii, in frunte cu presedintele executiv al "Stiintei", Pavel Badea, sunt sceptici in ceea ce priveste raspunsul federalilor. La Craiova au evoluat cinci stranieri, doar unul intrand pe parcurs.

ARBITRAJ

Arbitrul Cristi Balaj si-a atras antipatia jucatorilor si antrenorilor de la Craiova, care s-au considerat dezavantajati. "Nu comentez arbitrajul. Avem conducatori, ei trebuie sa se ocupe de aceasta problema. Totusi, este a sasea etapa in care suntem defavorizati. Ma deranjeaza si am impresia ca o fac intentionat. La golul al doilea n-a fost fault. La un arbitru cu pretentii, sa spui ca nu ai fost bine plasat, e grav", a declarat Mircea Rednic, sprijinit de Silviu Lung si de Jeremie Njock. Ei au cerut ajutorul presedintelui Pavel Badea, despre care spun ca ar trebui sa se implice mai mult. "Suntem bucurosi ca s-au intors Rednic si Badea, dar al doilea trebuie sa se implice mai mult, ca sa nu mai fim dezavantajati de arbitri. Nu vrem sa ne ajute, ci sa fie corecti fata de noi", au comentat acestia.
×
Subiecte în articol: sport