x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Feri Vastag in locul lui Auras

Feri Vastag in locul lui Auras

03 Mar 2004   •   00:00

Comitetul Federal decide azi numirea unei noi echipe in fruntea lotului national de box. Astfel, alaturi de fostul mare campion, in structurile federale va reaparea si Rudel Obreja.

Dezamagit de rezultatele catastrofale obtinute la Campionatul European din Croatia, unde s-a "reusit" contraperformanta ca nici un boxer sa ia vreo medalie, si implicit sa se califice la Olimpiada, presedintele Federatiei Romane de Box, Iosif Armas, a decis demiterea intregului colectiv tehnic.

SOLUTIE. Ingrijorat de faptul ca Romania ar putea rata prezenta la Atena, in vara acestui an, Armas a decis sa-l readuca in fruntea loturilor nationale pe fostul campion mondial si european, Francisc Vastag. Acesta a mai ocupat functia de coordonator al loturilor olimpice de box in urma cu doi ani. De la despartirea de Vastag, Romania nu a mai obtinut nici o medalie la competitiile majore.

DORINTA. Una dintre conditiile puse de Francisc Vastag este aducerea lui Rudel Obreja intr-o functie de conducere a Federatiei, lucru pe care Iosif Armas il va accepta. "Din punctul nostru de vedere exista deschidere pentru a ajuta boxul. Una dintre conditiile puse de Francisc Vastag este ca eu sa ocup o functie in cadrul Federatiei. Nu ma intereseaza postul de presedinte, ci o functie din care sa fiu util", a declarat Rudel Obreja.

"Vastag este salvatorul boxului"

  • Domnule Armas, il veti numi pe Francisc Vastag antrenor federal?

    Iosif Armas:
    Aceasta decizie se va lua in Comitetul Federal. Eu voi avea o intalnire inainte cu Francisc Vastag, in care vom pune la punct detaliile. Mai mult ca sigur ne vom intelege. Alta solutie nu avem la ora actuala.

  • Care sunt pretentiile lui Vastag?

    Unele normale pentru numele sau. Am acceptat conditiile puse de alti antrenori mai slabi decat Vastag si nu vad de ce nu le-am accepta si pe ale sale. Nu va pot da mai multe amanunte in acest moment.

    Veti accepta ca Rudel Obreja sa revina in conducerea Federatiei Romane de Box?

    Nu ma voi opune acestui lucru, dar o asemenea decizie poate fi luata numai in Adunarea Generala. Oricum, Obreja merita sa fie in mijlocul nostru pentru ca avem nevoie de aemenea oameni.

  • Reprezinta Francisc Vastag solutia de redresare a boxului romanesc?

    Fara indoiala ca in clipa de fata Francisc Vastag este salvatorul boxului romanesc. Am intrat pe un drum gresit si el trebuie sa ne aduca pe calea cea buna. Nu ne putem permite sa ratam Jocurile Olimpice.
    ( SORIN ANGHEL )

×
Subiecte în articol: sport vastag francisc francisc vastag