x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fetele lupta pentru titlu

Fetele lupta pentru titlu

29 Mar 2005   •   00:00

Echipa feminina de tenis de masa a Romaniei s-a calificat in finala Campionatului European de la Aarhus, Danemarca.

Dupa ce au trecut in optimi de Cehia si in sferturi de puternica reprezentativa a Germaniei, cu victorii similare, 3 - 1, fetele noastre s-au impus si mai categoric, ieri-dimineata, in semifinale, 3 - 0 in fata Sloveniei. Mihaela Steff a invins-o pe Todorovici cu scorul de 3 - 0 (11-4, 11-9, 11-9), Otilia Badescu (foto) s-a impus cu 3 - 1 (4-11, 11-4, 11-9, 13-11) in fata lui Safran, iar Adriana Zamfir a intrecut-o pe Halas, scor 3 - 2 (11-6, 7-11, 11-2, 5-11, 11-4). Romancele au jucat aseara, dupa inchiderea editiei, in finala competitei, cu reprezentativa Croatiei, invingatoare cu 3 - 0 in semifinala cu Italia.

MASCULIN. O surpriza placuta la acest Campionat European a constituit-o prestatia echipei masculine a Romaniei, care s-a calificat in semifinale. In sferturi, echipa noastra, formata din Andrei Filimon, Adrian Crisan si Constantin Cioti, a invins cu 3 - 1 reprezentativa Germaniei, mare favorita la castigarea titlului continental si care l-a avut in componenta pe numarul 4 mondial, Timo Boll. In penultimul act, Romania a intalnit aseara Danemarca, in cealalta semifinala Austria invingand Cehia.

"TRAUMA"
Presa germana considera ca echipele de tenis de masa ale Germaniei au trait "o trauma romaneasca" dupa ce au fost eliminate, atat la feminin, cat si la masculin, de reprezentativele Romaniei: "Anuntata cu surle si trambite, campania care ar fi trebuit sa aduca Germaniei aurul european a esuat lamentabil in fata Romaniei. Trauma romaneasca a spulberat visele echipelor noastre de a cuceri macar o medalie". Ultima editie de CE de la care ambele echipe germane au plecat fara medalie a fost cea din 1988, de la Paris.

×
Subiecte în articol: sport